Prostituate din Buzău, tâlhărite de doi tineri care s-au prefăcut că sunt polițiști în misiune

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Doi tineri din Buzău au decis să dea iama peste prostituate, și nu pentru a le cere servicii sexuale, ci pentru a le tâlhări. Aceștia foloseau uniforme și însemne al Poliției Române și năvăleau în locuințele folosite de tinere la întâlnirile cu clienții. Victimele erau încătușate și jefuite.

Falșii polițiști sunt Andrei, de 21 de ani, și Ilie, de 23 de ani, ambii din județul Buzău. Au mai avut de-a face cu Poliția, după ce în 2020 au tâlhărit și agresat în propria locuință două tinere din cartierul Micro XIV. Unul dintre ei se afla sub control judiciar.

De data asta, celor doi indivizi li s-a pus pata pe prostituate. Au depistat de pe site-urile de publicitate care sunt locuințele din Buzău închiriate de prostituate pentru a-și servi clienții, apoi au decis să le viziteze. Unul dintre tineri se recomanda a fi agent de poliție, arăta o insignă falsă, după care dădea buzna peste victimă.

Ulterior, își chema partenerul, care intr-a în cameră cu o cagulă trasă pe cap, împreună încătușau victima și o obligau să le predea sumele strânse din practicarea prostituției. După ce primeau banii, falșii polițiști eliberau vicima și plecau. Patru dintre tinerele care au picat în plasa celor doi indivizi au sunat la 112 pentru a anunța că au fost jefuite. La scurt timp, infractorii s-au trezit cu adevărații polițiști peste ei.

Potrivit IPJ Buzău, poliţiştii din Buzău au depistat şi reţinut doi bărbaţi, bănuiţi că ar fi indus în eroare mai multe tinere, prin folosirea fără drept a calităţii de poliţist, împrejurare în care le-ar fi deposedat de bani şi carduri bancare.

Prejudiciul este estimat la 7.000 de lei

 

"În cursul zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, în urma dovezilor strânse de către poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, instanţa a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, faţă de doi bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale şi tâlhărie calificată", transmite IPJ Buzău, potrivit Adevărul.

Din cercetări a reieşit că bărbaţii ar fi pătruns în camere închiriate în regim hotelier, sub pretextul întreţinerii de relaţii sexuale şi, ulterior, pretinzând, fără drept, că ar fi funcționari publici, le-ar fi deposedat pe tinere de bani şi de cardurile bancare. Prejudiciul a fost estimat de părţile vătămate, patru tinere, cu vârste cuprinse între 26 şi 34 de ani, la 7.000 de lei.

Astfel, la data de 12 noiembrie 2022, în urma identificării şi depistării celor doi tineri, poliţiştii au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Buzău şi în comuna Smeeni, în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel