Proprietarul câinilor care au atacat un copil din Sfântu Gheorghe, reţinut pentru 24 de ore

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Proprietarul câinilor care au atacat în urmă cu câteva zile un copil din municipiul Sfântu Gheorghe, rănindu-l grav, a fost reţinut pentru 24 de ore, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de sâmbătă, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pentru continuarea cercetărilor.

"În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, a fost identificat un bărbat, de 41 de ani, proprietarul câinilor despre care există indicii că l-au atacat pe minor. Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe pentru audieri, iar la data de 18 februarie a.c. acesta a fost reţinut pentru 24 de ore" , precizează reprezentanţii IJP Covasna, într-un comunicat de presă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a anunţat vineri că efectuează cercetări în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă.

"S-a reţinut că, la data de 15.02.2022, în jurul orei 15:20, în timp ce persoana vătămată, un minor în vârstă de 10 ani, se deplasa de la şcoală spre domiciliu, pe strada Fermei din mun. Sfântu Gheorghe, în apropierea unui imobil proprietate privată, a fost atacat de un grup de câini, care i-au provocat, prin muşcare, multiple plăgi la nivelul corpului - plăgi multiple la nivelul membrelor superioare, membrelor inferioare, bilateral cu lipsă mare de substanţă, plăgi escoriative, plăgi la nivelul toracelui posterior, plagă la nivelul abdomenului, plagă la nivelul pavilionului auricular stâng, sindrom contuzional, din concluziile preliminare medico-legale rezultând că minorul prezintă leziuni traumatice ce necesită 55-60 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, iar leziunile constatate au pus minorului viaţa în pericol. În prezent se efectuează cercetări faţă de o persoană, care are calitatea de suspect, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală şi neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane" , au precizat reprezentanţii Parchetului.

Copilul a fost internat la un spital din Braşov pentru intervenţii chirurgicale.

Mai mulţi poliţişti din Covasna au donat sânge pentru copilul atacat de câini

 

Mai mulţi poliţişti din judeţul Covasna au donat sânge pentru copilul în vârstă de 10 ani din Sfântu Gheorghe care a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacat de câini în urmă cu câteva zile.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Covasna, dr. Andi Rosin, a declarat că poliţiştii au fost impresionaţi de cazul copilului, rămas fără tată în urmă cu un an, şi s-au mobilizat pentru ajutorarea acestuia.

"Am fost sunat de la Poliţie cu rugămintea să ajutăm cu sânge un copil muşcat de doi câini de luptă. (...) Copilul are o grupă rară de sânge, A negativ, dar am reuşit să trimitem sângele la spital. Este vorba despre un caz social, un copil al cărui tată a murit acum un an şi stă într-o casă lângă pădure. Poliţiştii au fost impresionaţi de acest caz şi au venit să doneze sânge. Au făcut acest lucru nu pentru că era ruda cuiva sau pentru că au primit ordin, ci pentru că au simţit că vor să ajute. Jos pălăria în faţa acestora", a declarat dr. Andi Rosin.

Copilul a fost internat la un spital din Braşov pentru intervenţii chirurgicale.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a anunţat vineri că efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel