Proprietarii de trotinere vor fi obligați să-și facă asigurare RCA. Proiect de lege

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Începând cu anul următor, se anunță o schimbare pentru proprietarii de trotinete. Din cauza numărului mare de accidente provocate de trotinete în ultimii ani, deținătorii vor fi obligați să își facă poliță de asigurare. Directivă europeană a fost deja aprobată și urmează să fie și aplicată.

 

Persoanele care dețin și folosesc în trafic trotinete se vor conforma noii directive adoptate recent. Prorpietarii trebuie să fie asigurați, pe modelul asigurării de răspundere civilă. Aceste metode de transport au devenit un pericol în toată Europa, nu doar în România. Astfel, legea se va aplica peste tot, iar Parlamentul are termen până în 2023 să introducă noua obligație și în legea națională.

 

Regula se va implementa din cauza numărului crescut de accidente

 

În ultimii trei ani, în România au fost peste 300 de accidente în care erau implicate persoane care mergeau pe trotinete în trafic. De cele mai multe ori, accidentele implicau alte autovehicule. Astfel, indiferent de vină, daunele nu erau plătite de prorpietarii trotinetelor.

Autoritatea de Supraveghere Financiară va trebui să elaboreze normele de aplicare, până anul viitor.

„Au fost prea multe situații la nivel european, diverse țări au reclamat diverse situații de accidente în care au fost implicate trotinetele așa cum a văzut și în România, se dorește și reglementarea acestor vehicule", a explicat Valentin Ionescu, reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară.

Oamenii au avut o reacție pozitivă la această nouă lege. Consideră că implementarea ei reprezintă o formă de responsabilitate în trafic de care ambele părți vor beneficia.

„E destul de important pentru că oamenii merg din ce în ce mai des pe trotinete și se mai întâmplă accidente și eu zic că e bine să ai o asigurare pe trotinetă", "Mi-aș face. Am la mașină, deși merg cu trotineta. Și la bicicletă sunt de acord", au fost câteva dintre opiniile oamenilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel