Prognoză meteo Italia, miercuri 24 aprilie. Cod galben de furtuni și ploi în toată țara

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: unsplash.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: unsplash.com

Protecția Civilă a emis un aviz de alertă meteo pentru miercuri, 24 aprilie, din cauza riscurilor de furtună, hidraulice și hidrogeologice în diverse regiuni din Italia. 

Protecția Civilă a emis un aviz de alertă meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie, avertizând asupra riscului de furtuni și fenomene hidraulice și hidrogeologice în diverse regiuni din Italia. Această avertizare vine pe fondul instabilității meteorologice care persistă în țară, caracterizată de temperaturi mai scăzute cu până la 15°C față de săptămâna precedentă și de fenomene precum ploi intense și ninsori chiar și în zonele cu altitudini mai reduse.

Zonele afectate de alerta meteo galbenă pentru miercuri - 24 aprilie, includ regiunile Lazio, Campania, Calabria și Basilicata, conform informațiilor furnizate de Protecția Civilă. Acestă alertă este emisă în principal pentru riscul de furtuni și riscuri hidraulice și hidrogeologice.

În ceea ce privește regiunile și sectoarele specifice afectate, se evidențiază următoarele:

Pentru riscul hidraulic, sunt vizate zonele Calabriei, în special versantul Tirenian de Nord și cel Central-Nord.Riscul de furtuni afectează mai multe zone, inclusiv Basilicata, Calabria și anumite zone din Campania, precum Cilento Inferior, Volturno Superior și Matese, Peninsula Sorrento-Amalfi, Napoli și altele.

Pentru riscul hidrogeologic, regiunile Calabria și Lazio sunt pe lista de atenționare, cu mențiunea specială a versantului Tirenian de Nord și a bazinelelor din aceste zone.

Prognoza meteo pentru ziua de miercuri - 24 aprilie, indică o situație stabilă în nord-vestul țării, în timp ce restul teritoriului va fi afectat de cer înnorat și vreme instabilă, cu probabilitatea de precipitații mai mari în unele regiuni.

Se așteaptă chiar și furtuni, în special în regiunile centrale, iar nivelul de zăpadă va fi semnificativ în anumite zone montane. Temperaturile vor fi în scădere în nord-vest, iar vânturile vor fi moderate până la puternice în sud și pe insule, cu Mistral intens în Sardinia.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel