Prognoză meteo Italia: Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Prognoză pentru toată săptămâna, în Italia. Iată cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște:

Ultima săptămână a lunii aprilie aduce o scurtă pauză de la vremea rea care a lovit Italia în ultimele zile. Astăzi, în data de 29 aprilie, se prevede că majoritatea regiunilor vor beneficia de o climă mai blândă, cu soare și temperaturi în creștere, în special în sud. Cu toate acestea, această perioadă de liniște va fi de scurtă durată, deoarece de marți, 30 aprilie, ploaia și norii vor reveni.

Astăzi, începutul săptămânii va fi caracterizat de variabilitate în nord-vest, cu posibile ploi în regiunea Alpilor și cer senin predominant în timpul zilei în nord. Temperaturile vor fi în creștere, atingând maxime între 20 și 25 de grade Celsius. Cu toate acestea, spre după-amiază, se prognozează o creștere a norilor în regiunea Piemontului și a Valea Aostei, cu posibile ploi izolate. În restul țării, vremea se va menține stabile, cu mențiuni deosebite pentru regiunile Campania și Insulele Majore, unde condițiile vor fi aproape de vară.

De marți, 30 aprilie, se așteaptă o nouă perturbare care va aduce vreme rea în mai multe regiuni ale Italiei, cu primele semne de instabilitate în nord-vest și pe insula Sardinia. În timp ce în alte regiuni va fi însorit, cerul va fi acoperit de nori în creștere, cu riscul de ploi și furtuni în unele zone, în special spre seară.

Cum va fi vremea de 1 Mai 

 

Miercuri, 1 mai, vremea rea va reveni cu furtuni și grindină locală, în special în nordul și centrul țării, precum și în Sardinia. În schimb, sudul și Sicilia se pot aștepta la condiții mai stabile și la cer senin sau ușor înnorat.

De joi, 2 mai, vremea va rămâne instabilă, cu înnorări și ploi în mare parte a țării, în timp ce temperatura va rămâne staționară în nord, cu maxime între 16 și 19 grade Celsius. Această tendință instabilă va continua și în zilele următoare, cu ploi și nori persistenți în diverse regiuni, în timp ce în sud se vor înregistra perioade de vreme senină sau ușor înnorată.

În timpul zilei de vineri, norii încă vor acoperi o mare parte din țară. În regiunile Lombardiei și Veneției, cerul va fi predominant noros, cu o creștere progresivă a norilor și ploi slabe în orele după-amiezii. În alte regiuni, precum Liguria și Romagna, se va înregistra o tendință similară, cu ceruri parțial înnorate și posibile ploi slabe.

Prognoză meteo pentru Paște 

 

Vremea instabilă va continua și în centrul Italiei, cu mai mulți nori și ploi pe parcursul întregii zile. În capitală, cerul va fi predominant noros, iar în timpul după-amiezii se pot aștepta ploi ușoare. În sudul țării, în schimb, se va menține un cer senin sau ușor înnorat, cu soare strălucitor pe parcursul întregii zile.

Pentru ziua de sâmbătă, 4 mai, și duminică, 5 mai, este de așteptat o degajare generală după perioada de cer înnorat din zilele anterioare. Vremea va fi predominant senină sau ușor înnorată în nord și în unele regiuni din centrul țării până la mijlocul zilei. Cu toate acestea, vremea rea va reveni în sud, cu posibile averse.

------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel