Profesorii și studenții SNSPA, SOLIDARI cu magistrații-protestatari

Liviu Ludovic / 7 mar 2019, 11:06 Salveaza PDF Comentarii

Cadre didactice şi studenţi din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi-au manifestat, joi, solidaritatea cu protestul magistraţilor şi se asociază colegilor din alte universităţi şi centre universitare, condamnând "orice încercare de subordonare politică a justiţiei".

"Subsemnaţii, membri ai comunităţii universitare a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, ne manifestăm solidaritatea cu protestul magistraţilor şi ne asociem colegilor din alte universităţi şi centre universitare, condamnând cu putere încercările repetate de subordonare politică a justiţiei şi încălcările frecvente ale statului de drept şi ale drepturilor omului din ţara noastră", afirmă aceştia, potrivit unui comunicat de presă.

În opinia lor, înfiinţarea unei Secţii speciale de anchetare a magistraţilor "cu un statut autonom" faţă de Parchetul General, "care şi-a început activitatea cu o serie de acţiuni în interesul politicienilor de la Putere, reprezintă o clară ameninţare la adresa statului de drept şi democraţiei, aruncând o umbră de îndoială asupra valorilor europene asumate de România".

"Deşi nu considerăm că justiţia ar fi singura problemă a României sau că sistemul actual de justiţie ar funcţiona ireproşabil, protestăm faţă de tentativele evidente ale actualei Puteri de a obţine controlul politic asupra acestui sistem, care amintesc de perioada anterioară aderării României la Uniunea Europeană", se menţionează în comunicat.

Printre semnatarii apelului de solidaritate se numără conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, SNSPA, conf. univ. dr. Andrei Ţăranu, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, conf. univ. dr. Brînduşa Palade, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, conf. univ. dr. Liliana Popescu, prorector, prof. univ. dr. Remus Pricopie, prof. univ. dr. Vintilă Mihăilescu, Facultatea de Ştiinţe Politice, prof. univ. dr. Mihaela Miroiu, Departamentul de Relaţii Internaţionale. 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy