Procurorul militar care a instrumentat dosarul 10 august și-a depus candidatura pentru șefia Parchetului General

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Procurorul militar Ionel Corbu, cel care a instrumentat dosarul privind mitingul din 10 august 2018, și-a depus candidatura pentru funcția de procuror general. Până în prezent, doi candidați și-au depus dosarul, potrivit ziare.com.

Procurorul Gabriela Scutea, respinsă de Tudorel Toader la interviul de selecție pentru funcția de procuror general, și-a depus, miercuri, o nouă candidatură. Vineri este ultima zi în care se pot depune dosarele.

Tudorel Toader a anunțat pe 10 aprilie reluarea procedurii de selecție a viitorului procuror general, după ce, a spus el, niciunul dintre cei patru candidați nu a îndeplinit condițiile necesare pentru a conduce Ministerul Public.

La rundă anterioară de interviuri pentru șefia Parchetului General au participat: procurorul general Augustin Lazăr, care-și încheie pe 27 aprilie mandatul de procuror general și iese la pensie, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu și fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi, procurorul Gabriela Scutea.

În perioada 12 aprilie – 8 mai se va face selecția procurorilor iar candidații pot depune cereri de înscriere până pe 25 aprilie la direcția de resurse umane din cadrul ministerului., anunță Ministerul Justiției pe site-ul sau.

Lista candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la interviu se va afișa pe 2 mai pe pagină de internet a ministerului, iar în perioada 6-7 mai, cei admiși vor susține un interviu cu ministrul Justiției, alături de care se vor află cei doi secretari de stat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel