Procesiune impresionantă în memoria româncei Andreea Rabciuc, găsită moartă în Italia, la doi ani de la dispariție 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Mama Andreei Rabciuc anunță o procesiune impresionantă în memoria fiicei sale la împlinirea a doi ani de când fiica ei a dispărut. 

Georgeta Croceanu, mama româncei de 27 de ani găsită moartă pe 20 ianuarie, într-o fermă din Castelplanio anunță o procesiune de comemorare în care toți cei care vor să participe vor purta torțe în memoria Andreei. 

Aceștia ar urma să ceară dreptate și să-și aducă aminte de Andreea.

Îndemnul și mesajul pentru participarea la comemorare a fost scris de Georgeta Croceanu, mama Andreei, în vârstă de 27 de ani care a dispărut pe 12 martie 2022 și a fost găsită fără viață pe 20 ianuarie 2024. 

La împlinirea a fix doi ani de la dispariție, care cel mai probabil coincide și cu moartea fetei, pe 12 martie, femeia a decis să organizeze acest priveghi, la lumina torțelor, în memoria Andreei Rabciuc.

Evenimentul va începe în localitatea Jesi de lângă Ancona, la Arco Clementino și va ajunge în Piazza Federico II. În cadrul procesiunii cu făclii vor fi diverse momente de rugăciune și mărturii de la prieteni, rude și oricine dorește să-și amintească sau să spună ceva despre fată. 

"Intenția - explică mama - este să ne amintim de Andreea la doi ani de la dispariția ei și să cerem dreptate și să se afle adevărul despre cele întâmplate. Îi invit pe toți cei care vor să-și amintească de ea așa cum a fost, veselă și zâmbitoare și cu suflet mare. Mai mult, cortegiul va trimite un strigăt de durere, un îndemn la oprirea violenței împotriva femeilor pentru că despre asta a fost vorba și în cazul ei," a mai spus mama fetei.

Cine era și ce s-a întâmplat cu Andreea Rabciuc

Dispariția Andreei Rabciuc a suscitat foarte mult interes în Italia, fiind subiectul unor emisiuni cu audiențe foarte mari. Ea este o fostă sportivă, campioană la TIR în România, în vârstă de 29 de ani. Între timp a ajuns în Jese, Italia, acolo unde s-a stabilit cu familia. 

Nici până astăzi nu este clar dacă românca a fost ucisă ori s-a sinucis. Cu scurt timp înainte de dispariție, Andreea s-a certat cu iubitul său Simone Ligresti, cel care a fost considerat o lungă perioadă principalul suspect și se bănuia că acesta a ucis-o. În locul în care a fost găsit trupul fără viață al româncei, a fost găsit și un mesaj scris cu markerul pe perete, care preciza că "v-aș fi sunat, dacă nu mi-ar fi luat telefonul". Mesajul îi face pe anchetatori să creadă că românca s-ar fi sinucis, fiind știut faptul că telefonul victimei se afla la iubitul ei. 

Deși cazul a fost foarte mediatizat, iar presiunea pentru găsirea româncei a fost imensă, trupul Andreei a fost găsit în mod incredibil la doi ani distanță, la foarte mică distanță de locul dispariției. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel