Procedura de numire a Adinei Florea în fruntea SIIJ, ÎNCHISĂ

Andreea Cosma |
Data publicării:

Plenul CSM a luat act de retragerea candidaturii Adinei Florea de la selecția pentru ocuparea funcției de șef al Secției de anchetare a magistraților și a constatat închisă procedura de numire în fruntea acestei structuri.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de retragerea candidaturii depuse de doamna procuror Adina Florea şi constată închisă procedura de ocupare a funcţiei de procuror şef al

Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”, se arată în minuta Consiliului Superior al Magistraturii.

În data de 5 decembrie, Florea a depus o cerere la CSM, de retragere a candidaturii din procedura de numire în funcția de șef al SIIJ.

De altfel, plenul CSM a avut, de 7 ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru șefia SIIJ (câștigat de Adina Florea), însă fără succes.

O parte dintre membrii CSM au boicotat plenul prin absența lor, care a dus la neîntrunirea cvorumului, iar în alte ședințe s-a produs un blocaj deoarece a fost număr egal de voturi pentru ambele opțiuni - „împotrivă” și „pentru”.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a anunțat că, în cazul în care pe ordinea de zi a unui plen la care va participa va fi inclusă numirea Adinei Florea, acesta va vota „împotrivă”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel