Prințul Charles, prezent în mijlocul românilor din Marea Britanie

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Alteţa Sa Regală, Prinţul de Wales, va fi prezent joi, la Londra, la o slujbă ortodoxă la care iau parte aproximativ 200 de cetăţeni români care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie, potrivit unui comunicat al ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Serviciul religios are loc la St-Dustan-in-the-West, o biserică anglicană care îşi împarte sediul cu Biserica Ortodoxă Română încă din 1964, având şi rolul de centru comunitar.

Cu această ocazie, Alteţa Sa Regală se va întâlni cu Înaltpreasfinţitul Iosif Pop, Arhiepiscop şi Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, şi cu Părintele Silviu Pufulete, preotul paroh al bisericii.

Corul asociaţiei Prietenii Muntelui Athos, al cărei patron este Alteţa Sa Regală, va interpreta muzică bizantină pe durata serviciului religios.

Ulterior slujbei, Alteţa Sa Regală va aprinde o lumânare şi se va întâlni cu câţiva membri ai comunităţii de credincioşi.

Prinţul de Wales are un ataşament special faţă de România, pe care o vizitează în mod regulat. În ultimele două decenii, Alteţa Sa Regală a sprijinit mai multe organizaţii de caritate din România, iar acum patru ani a înfiinţat propria fundaţie caritabilă, Fundaţia Prinţului de Wales România (PWFR). Aceasta îşi desfăşoară activitatea în domeniul dezvoltării rurale, venind în sprijinul micilor fermieri şi al bio-diversităţii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel