Primul caz de MITĂ ELECTORALĂ: Un primar PSD promite loc de casă celor care votează cu Dăncilă

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Un primar PSD promite sătenilor locuri de casă dacă vor vota, duminică, la alegerile prezidențiale, candidatul partidului său. Mai mult, unui sătean care promite că va aduce 25 de oameni la vot, edilul îi promite și lui un loc de casă.

Un prim  caz de mită electorală a fost înregistrat în județul Vrancea. Primarul comunei Slobozia Bradului, Iulian Dumitru (PSD) le promite live, pe Facebook, sătenilor, locuri de casă în schimbul votului pentru PSD. Ulterior acesta și-a șters clipul înregistrat, însă realitateadevrancea.net a păstrat dovada video a faptei sale (pe care o puteți analiza mai jos).

Într-o postare live de pe contul său, edilul spune, după minutul 4, că oamenii trebuie să iasă duminică la vot, să voteze PSD, le arată terenul unde vor avea loc de casă, iar unuia dintre săteni îi promite că va avea și el dacă aduce 25 de oameni la vot, duminică.

Contactat de reporterii realitateadevrancea.net, primarul a recunoscut că a promis locuri de casă în schimbul votului pentru PSD dar spune că „a fost o scăpare regretabilă”.

Pe numele primarului s-a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de corupere a alegătorilor: „În cursul zilei de astăzi (miercuri) ne-am autosesizat în privinţa unei filmări apărute pe Facebook. În cauză a fost deschis dosar penal în care se fac cercetări pentru infracţiunea de corupere a alegătorilor, fiind cercetat reprezentantul unui partid politic de la Slobozia Bradului”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

Dacă va fi găsit vinovat pentru această infracţiune, primarul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la şapte luni la trei ani şi interzicerea anumitor drepturi prevăzute de lege.

Codul penal interzice, la articolul 386, sub sancțiunea închisorii, mita electorală: (1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel