Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Canada

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa: flickr.com
sursa: flickr.com

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Canada, la un bărbat care a sosit recent în această țară din China, inițial zburând de la Wuhan la Guangzhou, iar de aici a zburat la Toronto, relatează site-ul cotidianului The Independent. 

Centrul Sunnybrook de Științe Medicale din Toronto a comunicat că "îngrijește un pacient care are un caz confirmat al noului coronavirus originar din Wuhan, China".

Oficialii au afirmat că bărbatul are între 50 și 60 de ani și a zburat recent de la Wuhan, la Guangzhou, China, și apoi la Toronto, pe 23 ianuarie.

Sunt peste 2.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanțul deceselor a ajuns la 56, potrivit datelor făcute publice duminică de autoritățile de la Beijing, transmite Mediafax.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel