Primarul unui mare oraș din Italia a intrat în greva foamei, nemulțumit de măsurile de protecție luate de premierul Mario Draghi

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Proteste violente la Roma, pentru anularea Green Pass-ului. Tensiuni și ciocniri dintre demonstranți și polițiști. Prim-ministrul face apel la calm
Proteste violente la Roma, pentru anularea Green Pass-ului. Tensiuni și ciocniri dintre demonstranți și polițiști. Prim-ministrul face apel la calm

Primarul oraşului italian Messina a intrat în greva foamei, ca protest împotriva măsurilor de combatere a coronavirusului luate de guvernul de la Roma, informează marţi dpa.

Cateno De Luca a ridicat deja un cort în portul oraşului sicilian şi doarme acolo din weekend.

Intenţia lui este să blocheze simbolic Strâmtoarea Messina dintre Sicilia şi peninsula italiană.

Primarul este împotriva regulii care prevede că doar cei vaccinaţi sau convalescenţii pot veni pe insula din Mediterana sau pleca de acolo cu feribotul sau avionul. Doar persoanele respective au acces şi în hoteluri, centre de congrese, restaurante, instalaţii de teleschi şi mijloace de transport locale sau pe distanţe lungi.

Aproape 80% din populaţia Italiei este vaccinată cu schema completă împotriva coronavirusului.

De Luca, în vârstă de 49 de ani, a început greva foamei marţi dimineaţa. El susţine că statul "ţine prizonieră" Sicilia şi şi-a depus luni demisia din funcţie, începând din februarie. 

Italia, decrete săptămânale cu privire la modificarea regulilor din timpul pandemiei

Italia este una dintre țările cele mai active în privința modificărilor legislative cu privire la pandemia de coronavirus. Aproape săptămânal se gândesc și se aprobă noi decrete de modificare a legilor. Chiar în aceste zile se analizează un draft de decret ce ar trebui să modifice prezentarea green pass-ului. De asemenea, în Italia există două tipuri de certificat verde: cel de bază, care poate fi obținut în baza unor teste negative și super green pass care arată și dacă ai fost vaccinat. 

De pe 1 februarie, guvernul va modifica lista magazinelor unde nu va fi obligatorie deținerea permisului verde de bază (care se obține în baza unui test antigenic valabil 48 de ore sau unui test molecular valabil 72 de ore). Lista este rezultatul unei medieri intre Ministerul Administratiei Publice si Ministerul Dezvoltării Economice si cuprinde toate unitățile de alimentație publică, farmacii si chioșcuri de ziare aflate la exterior, benzinării, în timp ce pentru cumpărarea de tutun va fi nevoie de certificatul verde.

Noul decret (Dpcm,) va fi semnat de premierul Mario Draghi și va cuprinde doar unitățile comerciale care comercializează produse necesare „asigurării nevoilor esențiale ale persoanelor”.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel