Primarul PSD „omorât“ în acte: „Sunt destul de viu, sănătos, mulțumesc lui Dumnezeu“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Primarul PSD, omorât în acte, a scăpat de un dosar penal din această cauză. Primarul comunei Cristeşti, Lucian Borfotină a intrat, în direct, cu Marinela Mititelu la Realitatea Tv, încercând să explice eroarea.

Primarul comunei Cristeşti, Lucian Borfotină (PSD) a fost declarat decedat într-o comunicare oficială a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, semnată chiar de către prim procurorul Dorina Dragomir. AStfel, el a reușit chiar să scape de un dosar de urmărire penală.

Totuși, primarul „mort“ este cât se poate de viu. El a intrat în direct la Realitatea Tv și a explicat pucntul său de vedere cu privire la dosarul în care era cercetat, însă tot nu a reușit să explice cum de a „decedat“ în acte.

Citește și: Caz REVOLTĂTOR. Un primar PSD a fost „OMORÂT” în acte de procurorii care îl anchetau, deși este VIU și nevătămat

„Sunt destul de viu, sănătos, mulțumesc lui Dumnezeu. Probabil s-a înțeles greșit. Decesul a intervenit în cazul fostului primar, nu al meu. Din ce am văzut e vorba despre o clasare a unei plângeri penale făcute de o doamnă fostă angajată a a primăriei Cristești“, a încercat primarul Borfotină să explice, prin telefon, în direct la Realitatea Tv, în emisiunea Fabrica.
 
„Dar dosarul vă viza pe dumneavoastră. Iar procurorul de caz a constată decesul făptuitprului, adică al dumneavoastră...“, a intervenit moderatoarea Marinela Mititelu.
 
„Dacă mă lăsăți un pic să vă explic, eu știu doar atât: în 2016 am intrat în funcția de primar. Din ceea ce știu doamna această, a fost angajată pe post de consilier personal al fostului primar, iar din 2012 s-a angajat ca funcționar public debutant. După un an legea spune că trebuie să i se facă o evaluare. Și în urma acestei evaluări este trecută la un grad superior de asistent sau i se desface contractul de muncă. Nu știu care a fost situația, nu i s-a mai făcut acel raport de evaluare, doamna i-a intentat proces fostului primar iar decizia irevocabilă a venit la câteva zile după ce am fost instalat eu primar. Având o discuție cu doamna respectivă, dumneai voia să o numesc eu ca asistent, dar decizia obligă instituția să îi facă raportul de evaluare“, a încercat primarul comunei Cristești să explice.
 

„În țara în care morții votează acum aflăm că morții sunt chiar primari și merg la muncă“

 

Lucian Borfotină era cercetat penal alături de secretarul comunei Cristeşti, Bogdan Peţenchea, într-un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, mai multe abuzuri şi falsuri. Cei doi au fost reclamaţi de o fostă angajată a primăriei, care fusese concediată.

După doi ani în care a făcut mai multe plîngeri civile şi penale contra celor doi, reclamanta a constatat că nu s-au făcut mulţi paşi procedurali în anchetă, astfel că a contestat modul în care s-a desfăşurat urmărirea penală.

Judecătorul care a analizat contestaţia sa i-a dat dreptate, constatând că singurele acte procedurale au fost audierea primarului şi secretarului din Cristeşti, fără administrarea altor probe. Totuși, dosarul a fost încheiat ca urmare a constatării decesului faptuitprului. „Vă facem cunoscut că în dosarul penal nr, 4338/P/2017, având ca obiect plângerea penală formulată de B. Elena , s-a dispus la data de 30.09.2019 clasarea cauzei cu privire la infracţiunea prevăzută de art. 298 Cod Penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului", a comunicat Parchetul.

 
„Pe 30 septembrie anul acesta ați fost declarat oficial decedat și vi s-a închis dosarul penal, ați scăpat de toate acele acuzații prin faptul că ați decedat, cum vă explicați“, a replicat Marinela Mititelu.
 
„Doamnă, după cum vedeți, eu sunt viu și trăiesc. Nu știu ce a declarat procurorul respectiv“, a răspuns primarul Borfotină.
 
„Ați anunțat Parchetul că trăiți și că nu vi se poate închide dosarul?“, l-a întrebat Marinela Mititelu pe edil.
 
„Eu habar nu aveam de această soluție. Am încercat să sun pentru un drept la replică...Eu în acest dosar am avut calitatea de martor. Am dat declarații...“, a declarat Borfotină, ocolind răspunsul.
 
 
„În țara în care morții votează acum aflăm că morții sunt chiar primari și merg la muncă“, a conchis Marinela Mititelu 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel