Primăria unui oraș din Austria a pus o barieră pentru a goni turiștii: "Am reacționat la plângerile cetățenilor" 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Primăria unui cunoscut oraș din Austria a luat o măsură cel puțin controversată împotriva turiștilor. 

Orăşelul austriac Hallstatt, popular printre amatorii de selfie-uri pentru asemănarea sa cu cel din filmul Disney "Frozen", a instalat o barieră de lemn pentru a obstrucţiona priveliştea către Alpi în semn de protest împotriva turismului de masă, relatează AFP.

"Am reacţionat la plângerile cetăţenilor" localităţii, a explicat pentru AFP un oficial al municipalităţii, sub rezerva anonimatului, precizând că lucrarea a avut loc săptămâna trecută.

Cu casele sale tradiţionale ridicate pe stâncă, pe marginea unui lac cu apă limpede şi cu turla bisericii sale îndreptate spre cer, Hallstatt, care primea aproximativ un milion de vizitatori anual înainte de pandemia de COVID-19, a devenit din nou un loc popular pentru internauţi.

Orașul Hallstatt a fost copiat în China



Orăşelul a fost copiat în mărime naturală în China şi este extrem de popular în Coreea de Sud după difuzarea unui serial de televiziune în care este menţionat. Hallstatt, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, a inspirat, de asemenea, Disney pentru a crea regatul Arendelle.

Bariera a fost ridicată în speranţa că turiştii nu se vor mai strânge în unul dintre cele mai populare locuri pentru a face selfie-uri, generând în special poluare fonică.

Durata instalării barierei va depinde de reacţia pe care o va provoca această decizie, potrivit reprezentantului municipalităţii din Hallstatt, relateză Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel