Primăria din Paris, amendată. Are prea multe femei în funcții de conducere

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
primar_paris_anne_hidalgo
primar_paris_anne_hidalgo

Cu 90.000 de euro, pentru că nu a respectat prevederile legale privind egalitatea de gen și a numit prea multe femei în funcții de conducere, a fost amendată Primăria Parisului. Amenda a fost anunțată public chiar de primarul orașului, Anne Hidalgo, care a catalogat-o drept „absurdă și nedreaptă”.  

Sancțiunea a fost pronunțată de ministerul serviciului public al țării. Legea încălcată a intrat în vigoare din 2013 cu scopul de a asigura că în funcții publice de conducere sunt promovate cât mai multe femei. Ca atare, nu mai mult de 60% din numiri pot fi de același sex.

Însă primăria pariziană, condusă de Anne Hidalgo, a numit, în 2018, 11 femei și doar 5 bărbați, ceea ce încalcă proporția stabilită de lege, transmite Digi24.ro.

Primarul orașului consideră această amendă „absurdă, nedreaptă, iresponsabilă și periculoasă”. Ea a argumentat că decalajul este încă foarte mare peste tot în Franța, iar pentru a obține paritatea este necesară accelerarea ritmului în care sunt numite femei în funcții de top.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel