Primăria Arad se laudă că a confiscat 100 lei de la un cerșetor: Banii vor ajunge în bugetul orașului

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
bani_confiscati_cersetor_arad
bani_confiscati_cersetor_arad

Primăria Municipiului Arad a postat pe pagina de Facebook a instituției un anunț, prin care îndeamnă locuitorii orașului să nu încurajeze cerșetoria.

 

Mai mult, reprezentanții Primăriei Municipiului Arad au anunțat că Poliția Locală a confiscat 113 lei de la un cerșetor, iar banii vor ajunge în bugetul orașului.

"Vă rugăm să Nu încurajați cerșetoria! 113 lei au fost confiscați în această seară de către agenții Poliției Locale Arad de la o persoană care apela la mila publică. Suma confiscată va ajunge în bugetul orașului", scrie în anunțul primăriei Arad. 

 

Gestul polițiștilor, taxat de arădeni

 

Internauții nu au apreciat gestul polițiștilor locali. În zeci de comentarii, acțiunea polițiștilor din Arad a fost taxată: "Să vă fie rușine că hărțuiți oamenii cu puține posibilități și furați bani de la ei, în loc să îi ajutați";  "Aveți voie să luați banii unui cerșetor? Sunt bani dați de către alți oameni care nu i-au dat cu gândul că vor ajunge în burțile lucrătorilor publici"; "De unde știți că aia nu erau banii lui? Sau măcar o parte. Care sunt dovezile?";

"Asta e prioritatea 0 a poliției locale?", "Bravo! foarte bine ați făcut! Acum aveți bani la protocol pentru covrigei la ședințele de dimineață! Chiar așa de mare a ajuns corupția în Arad încât nu vă mai puteți atinge de nimeni în afară de cerșetori?"

"Probabil că hotărârea locală care permite confiscarea bunurilor cerșetorilor este ilegală. Pentru confiscarea de bunuri e nevoie de hotărâre judecătorească. Nu e niciun avocat care să meargă cu situația asta la CEDO? Ar primi și cerșetorul niște mii de euro despăgubiri pentru încălcarea articolului 1 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului";

 

Trebuie să ajutați la integrarea săracului

 

"Bravo poliției locale care nu găsesc traficul de țigări și nu văd acele infracțiuni, dar dau amenzi bătrânilor pentru mască. Acei bătrâni care își doresc moartea după o amendă primită. Nu sunt de acord cu cerșetoria dar pe acei oameni bătrâni care vând un pătrunjel pentru o pâine de ce îi amendați?";

"Nu sunt de acord! În primul rând nu lucrați cu direcția socială la familii sărmane. Trebuie să ajutați la integrarea săracului în societate, la alfabetizare a lui, formarea lui profesională prin cursuri gratuite cu fonduri europene cum fac toate țările mari europene, orientarea și reorientarea, reintegrarea lui pe piața muncii. Direcția socială a fiecărei primarii trebuie sa lucreze cu fiecare individ și fiecare familie în parte nu să stea la căldurică in birouri să le crească părțile dorsale pe banii publici. Fiecare primărie trebuie să se ocupe de sărmanii din comunitate și de bunăstarea bazica a acestora. Societatea românească și autoritățile încă ignorați drepturile omului. După toate acestea puteți să-i luați și ultima mâncare de la gură".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel