Prima DEMISIE din Guvern după OUG pe legile justiției

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Guvern Dăncilă
Guvern Dăncilă

La scurt timp după adoptarea legilor justiției prin ordonanță de urgență a venit și prima demisie din Guvern. 

Marieta Safta, mâna dreaptă a lui Tudorel Toader, secretar de stat în ministerul Justiției, și-a dat demisia în această dimineată după ce a fost promulgată ordonanța de urgență pentru legile justiției. În ultima perioadă, Safta a criticat dur modificarea legilor justiției. 

Reamintim ca guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei. Ședința de Guvern a avut loc la ora 9:00 dimineață, însă semnale că va fi dată OUG pe legile justiției au apărut încă de ieri, atunci când la miezul nopții, procurorul general al României, Augustin Lazăr critica dur această măsură a Guvernului. Ordonanța a fost dată înainte de plecarea Viorcăi Dăncilă în Turcia, la o întâlnire cu Erdogan. 

"Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei. Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale justiţiei. A fost publicată şi cea de-a treia lege a justiţiei, care urmează să intre în vigoare mâine (marţi - n.r.). Pentru corelarea unora dintre prevederile celor trei legi, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, pentru preluarea unora dintre solicitările scrise, explicite, ale Consiliului Superior al Magistraturii, pentru alte necesare corelări, Guvernul a adoptat prezenta ordonanţă de urgenţă", a afirmat Tudorel Toader în această dimineață. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel