SUA 2020 - Prima confruntare electorală

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Președintele Donald Trump și Joe Biden, candidatul democrat nominalizat, se confruntă, în prima lor dezbatere electorală, marți începând cu ora locală 21.00. În România, dezbaterea poate fi urmărită miercuri dimineața, de la ora 4 și va dura 90 de minute fără pauze publicitare, anunță presa de peste ocean.

Aceasta va fi prima dintre cele trei întâlniri față în față pe care candidații le vor avea înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie va avea loc la Case Western Reserve University and the Cleveland Clinic, în Cleveland, și va fi moderată de Chris Wallace de la Fox News Sunday.

Cele 6 subiecte principale ale dezbaterii selectate de moderator vor fi: înregistrările lui Trump și Biden, situația de la Curtea Supremă, criza Covid-19, starea economiei, rasa și violența din orașele SUA și integritatea alegerilor din SUA.

Din cauza pandemiei, Universitatea Notre Dame, unde ar fi trebuit să aibă loc dezbaterea, a invocat motivele sanitare și a refuzat găzduirea dezbaterii. Din aceleași motive, confruntarea va avea loc în fața unui public infinit mai mic numeric. În condiții normale, la dezbatere participau aproximativ 1.200 de persoane, însă, pandemia a restrâns numărul participanților la cel mult 60 sau 70 de persoane.

Singura dezbatere dintre vicepreședinți, senatorul democratic Kamala Harris și vicepreședintele lui Trump, Mike Pence, va avea loc la Salt Lake City, Utah, pe 7 octombrie. Confruntarea, care va dura 90 de minute, va fi moderată de Susan Page de la ziarul USA Today și va fi împărțită în segmente de câte 10 minute.

A doua dezbatere pentru președinție va avea loc pe 15 octombrie, în Florida, iar confruntarea finală pe 22 octombrie, în Tennessee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel