Prietenul lui Putin: "Tu ai început scandalul! Controlează-ți soldații ca să nu mai facă abuzuri"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Rodrigo Duterte, președinte în Filipine și prieten al lui Putin, i-a transmis acestuia un mesaj dur. Acesta spune că nu se poate compara cu Putin, pentru că cel din urmă omoară nevinovați, iar el a omorât doar criminali. 

 Președintele demisionar din Filipine, Rodrigo Duterte, l-a criticat pe Vladimir Putin, pentru uciderea civililor nevinovați în Ucraina. Este prietenul meu, dar eu nu ucid copii și bătrâni, a spus liderul asiatic, potrivit CNN.

Duterte a declarat că există diferențe mari între el și Putin, deși amândoi au fost numiți criminali.

„Mulți oameni spun că Putin și cu mine suntem la fel pentru că ucidem oameni. Dar eu ucid criminali. Nu ucid copii și bătrâni. Ceea ce se întâmplă în Rusia și în America este diferit de ceea ce se întâmplă aici", a declarat Rodrigo Duterte în timpul unui discurs public luni seară, potrivit agenției de stat Philippines News Agency (PNA).

Duterte a mai declarat că nu l-a condamnat pe „prietenul" său Putin, ci mai degrabă i-a împărtășit sentimentul.

„Putin este prietenul meu. Tu controlezi totul. Oricum, tu chiar ai început scandalul acolo. Controlează-ți soldații. Se dezlănțuie", a spus Duterte, potrivit agenției de presă.

Duterte vrea cu orice preț ca mesajul să ajungă la Vladimir Putin

 

Duterte a cerut ca Ambasada Rusiei din Filipine să-i transmită mesajul său lui Putin, spunând că este obligația acestuia să asigure siguranța celor nevinovați.

„Ambasada Rusiei, dacă mă ascultați, nu vreau să mă cert cu nimeni. Am spus că Putin este un prieten de-ai mei. Dar... este obligația voastră morală să vă asigurați că civilii, cei nevinovați, copiii, bătrânii, femeile... Sunt prea vulnerabili", a spus el.

Rușii au fost acuzați că au comis numeroase abuzuri și crime de război în Ucraina. Rusia, însă, a negat acuzațiile și susține că forțele sale nu țintesc civili.

Luni, un soldat rus în vârstă de 21 de ani a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unui civil neînarmat de 62 de ani, în primul proces pentru crime de război din Ucraina de la începutul războiului, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel