Prezentatorul emisiunii „Viaţa satului”, Gheorghe Verman, a murit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Este doliu în presa din România. Prezentatorul emisiunii „Viaţa satului”, pe care a condus-o timp de două decenii la televiziunea publică, a încetat din viaţă. Gheorghe Verman avea 78 de ani.

Cunoscutul om de radio şi televiziune Gheorghe Verman a murit joi, la vârsta de 78 de ani. Jurnalistul a fost fondatorul rețelei Departamentului Studiourilor Teritoriale și Locale din Radio România și al postului Antena Satelor, potrivit rador.ro.

El era considerat o legendă a Radio România, unde a realizat mai multe emisiuni. Este cunoscut, de asemenea, pentru emisiunea „Iarba verde de acasă”, urmărită nu doar în mediul rural, dar şi de cei din întreaga ţară.

Mai mult, Gheorghe Verman era îndrăgit de români şi pentru emisiunea „Viaţa satului” pe care a condus-o la TVR timp de peste 20 de ani, în perioada 1969 - 1990.

 

Cine era Gheorghe Verman 

 

Născut pe 10 martie 1942, Gheorghe Verman a urmat cursurile Facultății de Limba şi Literatura Română de la Universitatea Bucureşti, precum și cele ale Universității "Maxim Gorki" din Moscova.

Din 1966, timp de doi, el a fost profesor la cursuri organizate de Ministerul Afacerilor Externe. Din 1969, Gheorghe Verman începe să lucreze la Radioteleviziunea Română, afirmându-se ca realizator de emisiuni şi ca manager.

În anul 1991 proiectează şi organizează postul de radio Antena Satelor, iar din 25 decembrie 1991, devenea cunoscut ca prezentator pentru celebra replică inaugurală "Bun găsit, aici radio Antena satelor!".

De-a lungul vieţii, a fost premiat cu multe distincţii şi medalii, relatează Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel