Prețurile proprietăților din Atena au explodat. Majorare de peste 12%

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Prețurile proprietăților în Atena cresc mai repede decât în ​​alte orașe europene. Sursa - pixabay.com
Prețurile proprietăților în Atena cresc mai repede decât în ​​alte orașe europene. Sursa - pixabay.com

Atena a devenit una dintre cele mai fierbinți piețe imobiliare din Europa, cu apartamente situate atât în ​​zonele sale industriale degradate, cât și de-a lungul coastei. 

Potrivit Bloomberg, prețurile locuințelor din capitala Greciei au crescut cu 12,2% în octombrie, cu o creștere de trei ori mai mare decât la Stockholm. În același timp, prețurile apartamentelor din Paris au scăzut. Această creștere se datorează parțial impactului crizei datoriilor grecești.

Sute de mii de locuințe sunt implicate în proceduri judiciare, reducând oferta și majorând prețurile în Atena mai repede decât în ​​orice alt oraș important european. 

Londra, Paris și Berlin au înregistrat scăderi de la an la an conform ultimelor cifre, în timp ce prețurile caselor au crescut în Milano, Madrid și Stockholm cu peste 3%.

Grecia estimează o creștere spectaculoasă a economiei

 

Criza datoriilor din Grecia, care a durat un deceniu, a lăsat creditorii cu 107 miliarde de euro de datorii în 2016. De atunci, băncile au vândut credite neperformante, legate de ipoteci imobiliare. Deși casele pot ajunge la licitații, există o presiune intensă asupra sectorului locativ disponibil. „Nu există proprietăți pe piață”, a spus Lefteris Potamianos, președintele Asociației Imobiliare Atena-Attica, care a atribuit creșterea prețurilor și cererii alimentate de programul Golden Visa.

Pe lângă deficit, economia se redresează și oferă consumatorilor mai multă putere de cumpărare. Se estimează că Grecia va crește mai rapid decât restul Uniunii Europene în 2024, iar PIB-ul pe cap de locuitor pare să revină la nivelurile de dinainte de criza din 2009.

Bloomberg notează că prețurile locuințelor au crescut cu mai mult de o treime din venitul disponibil al gospodăriilor grecești anul trecut, comparativ cu o medie la nivelul UE de 20%. Se preconizează că prețurile de pe piața imobiliară din Grecia vor continua să crească, în ciuda incertitudinilor din economia internă și globală, a transmis Banca centrală a Greciei în raportul său privind stabilitatea financiară la începutul acestei luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel