Prețuri incredibil de mari în barurile și cafenelele din Italia. Proprietarul: "Dacă nu vă puteți permite, mergeți în altă parte"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Prețuri incredibil de mari în barurile și cafenelele din Italia. Proprietarul: "Dacă nu vă puteți permite, mergeți în altă parte" / Foto: Unsplash
Prețuri incredibil de mari în barurile și cafenelele din Italia. Proprietarul: "Dacă nu vă puteți permite, mergeți în altă parte" / Foto: Unsplash

O cafea și o sticlă de apă a ajuns să coste 20 de euro în barurile din Como, Italia. Un turistul a fotografiat chitanța, întrbân:"Dar suntem în Capri cumva?". Răspunsul proprietarul: "Dacă nu vă puteți permite, mergeți în altă parte".

Como sau Capri ? Dacă ne uităm la chitanța emisă, pare că ar fi vorba de a doua locație, însă nu. Episodul a avut loc într-un restaurant cu vedere la lac din Como, unde un turist a fotografiat chitanța pe care scria: o cafea dublă, 10 euro, și o apă de 75 de centilitri (naturală), 10 euro. Total: 20 de euro.

Turistul se afla luni, 27 martie, la o cafenea din Como când a rămas șocat de prețurile incredibil de mari din acea zonă a Italiei, comparându-le cu părți mult mai scumpe, recunoscute pentru acest lucru, precum Capri

Cum oscilează prețurile la cafenelele și barururile din diferite zone ale Italiei

 

În Italia, cafeaua nu are același preț în toate barurile din peninsulă. De exemplu în Veneția, o cafea poate costa până la 24 de euro, în timp ce în Napoli costă în jur de 1 euro și primești în acest preț inclusiv un pahar de apă. Pentru a plăti un preț mai mare, însă, este suficient să vă deplasați din Partenope în Capri.

O regulă bună ar fi ca localurile să afișeze prețurile în afara afacerii de băuturi răcoritoare, pentru a putea fi văzute înainte ca turiștii să intre în cafenea. În acest fel, ar fi evitate cazuri precum cel care i s-a întâmplat unui turist care a fotografiat și chitanța de șocat ce era.

 

2. Prețuri in... (chitanta-cafea-italia.png)

 

O cafea dublă și o apă de 75 de centilitri l-au costat nici mai mult, nici mai puțin de 20 de euro.

"Dar suntem în Como sau în Capri?", a comentat arătând stupefiat factura pe carea a primit-o luni, 27 martie.

"Barul meu nu poate fi accesibil tuturor", a declarat proprietarul unui bar din Piazza Cavour din Como, răspunzând unei plângeri formulate de un client care plătise 3,50 euro pentru o cafea.

"Cei care nu-și pot permite să meargă în altă parte nu este aroganță, este ceva legat de performanța pe care o vindem", a fost reacția patronului, conform Il Messaggero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel