Presupusul asasin al Andreei Celea, ROMÂNCA moartă în Republica Dominicană, SCOS din țară cu ACTE false? Sora victimei face ACUZAȚII grave

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Gabriel Villanueva, principalul suspect în cazul morții tinerei românce Andreea Celea, găsită moartă  în faţa unui hotel din Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane, ar încerca să fugă din țară, ajutat de mama sa, după cum reclamă sora victimei, Cezara Voicilă.

Luna aceasta s-a împlinit un an de la moartea fulgerătoare a româncei Andreea Celea, moartă în Republica Dominicană, după ce a căzut de la etajul patru al unui hotel din Santo Domingo. Andreea a fost înmormântată tot în Republica Dominicană, în locul care îi devenise casă de mai bine de 16 ani. Autoritățile l-au reținut și arestat ulterior pe Gabriel Villanueva, suspectat de moartea tinerei de 21 de ani, cu care acesta avusese o relație. Ultimele imagini cu ea în viaţă, chiar din ziua morţii, o arată în compania iubitului ei.

Sora Andreei, Cezara Voicilă, a publicat, recent, pe o rețea de socializare, o infromație potrivit căreia mama suspectului Villanueva, Chantal Ohnona, ar încerca să părăsească Republica Dominicană în compania fiului său, pe care l-ar scoate sub o identitate falsă din țară. 

"În acest moment, Chantal Ohnona este alături de criminalul Gabriel Villanueva reușind să părăsească țara împreună cu fiul său sub o identitate falsă", a spus Cezara Voicilă printr-o postare pe contul său de Instagram. La sfârșitul postării sale, sora Andreei Celea a solicitat ajutor și a făcut un apel către autoritățile țării și Parchetul General.

(w670)

Tânăra a adăugat că se confirmă că au părăsit deja Centrul Medical Gazcue și nu s-a putut afla cu exactitate locul unde se află. Amintim că judecătorul Alejandro Vargas, de la Curtea de Atenție Permanentă a Districtului Național din Republica Dominicană, a impus un an de detenție preventivă lui Gabriel Villanueva, acuzat de moartea Andreei Celea, în vârstă de 21 de ani. Pârâtul trebuia să execute pedeapsa în Centrul de corectare și reabilitare din San Pedro de Macorís.

Potrivit informațiilor oferite de centrul în care Villanueva este reținut, el continuă să fie internat la Centrul Medical Gascue, suferind de probleme renale și simptome de dengue. Însă a fost transferat vineri după-amiază din închisoarea unde este încarcerat în San Pedro de Macorís la Santo Domingo, fără a fi informate rudele victimei, potrivit listindiario.com

„Cum este posibil ca aceștia să facă asta fără să anunțe pe nimeni, acesta este un abuz”, a spus Voicila pentru Listín Diario.


Citește și: PROTESTE în fața Justiției din Dominicană, la un an de la moartea ROMÂNCEI Andreea Celea, ucisă de iubitul VIOLENT

În ceea ce privește cazul, procurorul Yeni Berenice a spus că Ministerul Public are suficiente dovezi pentru a spune că Andreea Celea a fost asasinată. Totodată, el a spus că există dovezi care arată că inculpatul a sustras probe de la locul crimei și a încercat să distrugă probe importante pentru acest proces.

„În decursul a 45 de minute în care au stat în cameră, acuzatul a coborât de mai multe ori în holul hotelului în căutarea unei brichete sau a unui chibrit pentru a fuma o țigară dintr-o legătură de marijuana, probabil", se arată în dosarul instrumentat de procuroriu, citat de listindiario.

Înregistrarea adaugă că 15 minute mai târziu, Gabriel a părăsit rapid hotelul într-un taxi condus de Narciso Capelan, o persoană de încredere din partea mamei sale și la bordul căruia s-a mai aflat și un alt angajat al doamnei Onhona.

„După comiterea crimei, acuzatul Gabriel Villanueva a părăsit hotelul în timp ce toți membrii securității alergau în ajutorul victimei, întrucât o securitate auzise zgomotul care a provocat impactul corpului victimei pe terasa de pe terasă. în fața hotelului și o găsise pe Andreea murind pe pământ, fiind transferată de sistemul de urgență 911 la Centrul Medical Regal unde a murit minute mai târziu ”, se arată în documentul procurorului.

Inculpatul este momentan reținut ca măsură preventivă și se află în prezent în procesul de audiere preliminară a cauzei. Pe 8 octombrie a acestui an, cea de-a Cincea Curte de Instrucție a Districtului Național va decide dacă îl va trimite pe Gabriel Villanueva în fond.

 

 

Visul Dominican al Andreei Celea


Andreea Celea era din Constanţa şi trăia în Republica Dominicană de când avea 5 ani. Iubitul ei, dominicanul Gabriel Villanueva,  zis Punky (în traducere liberă „Bătăuşul“), este principalul suspect în decesul ei. Cei doi aveau o relaţie în care Andreea era puternic abuzată - după cum spune familia ei. Presa din Republica Dominicană relata, în 2018, că Andreea a depus o plângere pentru violenţă împotriva lui Villanueva cu doar câteva zile înainte să-și găsească sfârșitul.

În ziua de sâmbătă, 31 august/1 septembrie 2018, atunci când a murit, tânăra a fost găsită fără viaţă prăbuşită pe caldarâmul din faţa hotelului Bella Villa din National District, un cartier din Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane.

La ora 12.40 a zilei de 1 septembrie, ea se cazase la acel hotel, împreună cu iubitul ei. Înregistrarea video de la recepţie arată că perechea primise cartela de acces în cameră, pe care Gabriel i-a smuls-o Andreei din mâini, apoi i-a arătat-o ameninţător. Ea îşi fereşte privirea de el şi fiecare pleacă în direcţii diferite, ea cu hainele şi bagajele în braţe.

[citeste si]


 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel