Președintele USR-PLUS va fi anunțat în această seară. Competiția este strânsă

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

În această seară se va anunța cine va fi președintele USR PLUS, după încheierea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor interne. După primul tur, încheiat pe 23 septembrie, au rămas în competiţie copreşedinţii Dan Barna și Dacian Cioloş.

Dacian Cioloș și Dan Barna sunt în competiția internă, pentru conducerea USR-PLUS. Rezultatele din data de 23 septembrie arată că Dacian Cioloș este în avans cu două procente. Barna a obținut votul a 14.404 membri  (43,9%), iar Cioloș 15 111 voturi(46%), notează digi24.ro.

Rezultatul alegerilor online urmează să fie validat de Congresul USR PLUS, care va avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti. La Congres, sunt primiți doar membrii vaccinați, au transmis oficialii USR-PLUS. După validarea președintelui, se va discuta statutul partiduluiși poziția pe care o adoptă în contextul politic actual. USR-PLUS a anunțat că va vota moțiunea depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu. 

De asemenea, reprezentanții USR-PLUS nu vor guvernare alături de PNL, dacă Florin Cîțu rămâne în funcția de premier.

„În prima zi a congresului vor fi prezenţi la Romexpo copreşedinţii USR PLUS, membrii Biroului Naţional, echipele care candidează la Biroul Naţional şi care vor susţine prezentări, invitaţi internaţionali, comisia electorală, staff-ul tehnic şi presa. În sală vor fi maxim 150 de persoane simultan, care vor respecta regulile de distanţare socială şi vor purta mască obligatoriu. Cei 1200 de delegaţi care vor vota în cadrul congresului componenţa noului Biroul Naţional vor veni la locul respectiv împărţiţi pe fluxuri orare pentru a-şi exercita votul”, a transmis USR-PLUS.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va fi votată în Parlament, marți, 5 octombrie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel