Preşedintele SUA vrea mai multă concurenţă în industria cărnii

Alexandru Ichim |
Data publicării:

Administraţia Biden a dezvăluit luni un plan destinat creşterii concurenţei în industria americană a cărnii.

Administraţia Biden a dezvăluit luni un plan destinat creşterii concurenţei în industria americană a cărnii, dominată de câteva mari companii care profită de această concurenţă redusă pentru a creşte preţurile pentru consumatori şi a reduce veniturile pentru crescătorii de animale, informează AFP.

Potrivit Casei Albe, patru mari companii controlează 85% din procesarea cărnii de vită în timp ce patru firme controlează 54% din procesare de carne de pasăre şi aproximativ 70% din procesarea cărnii de porc.

În aceste condiţii, administraţia Biden va aloca un miliard de dolari din fonduri publice pentru a susţine, în diferite moduri, dezvoltarea de infrastructuri independente de procesare a cărnii, în special a abatoarelor, în ideea de a creşte concurenţa şi a reduce costurile pentru consumatori. De asemenea, administraţia federală va "consolida regulile care îi protejează pe fermieri, crescători şi consumatori", reguli care au fost relaxate în mandatul lui Donald Trump.

Casa Albă promite că va revizui regulile de atribuire a etichetei



De exemplu, Casa Albă promite că va revizui regulile de atribuire a etichetei "Product of USA"(-Produs în SUA-), care în prezent poate fi utilizată şi pentru carnea care provine de la animalele crescute în străinătate dar care a fost procesată pe teritoriul american.

Executivul american, care se confruntă în prezent cu o rată ridicată a inflaţiei care subminează popularitatea preşedintelui Joe Biden, a făcut din creşterea concurenţei între companii, în mai multe sectoare, una din liniile principale ale politicii sale economice.

Înainte de industria cărnii, administraţia Biden a luat deja în vizor sectorul hidrocarburilor, reproşând marilor jucători din acest sector că nu transferă scăderea cotaţiilor petrolului asupra preţurilor la pompă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel