Preşedintele Franţei, infectat cu COVID-19. Premierul portughez intră în "izolare preventivă" după ce s-a văzut cu Macron

Andreea Cosma |
Data publicării:

Premierul Portugaliei, Antonio Costa, a intrat joi în "izolare preventivă" după ce miercuri a avut o întrevedere cu preşedintele francez Emmanuel Macron, testat pozitiv pentru COVID-19, a anunţat cabinetul său, informează AFP.

Costa va rămâne în izolare până la o "evaluare a nivelului de risc de către autorităţile sanitare", a anunţat biroul său de presă într-un comunicat. Premierul "nu prezintă niciun simptom" şi a efectuat un test pentru COVID-19 în dimineaţa zilei de joi, precizează comunicatul.

Şeful executivului socialist a decis să-şi anuleze "întreaga agendă care implica prezenţa sa fizică", printre care vizite în Republica Sao Tome şi Principe şi în Guineea-Bissau, două foste colonii portugheze în Africa.

Costa a participat miercuri la un dineu la Palatul Elysee alături de preşedintele francez, în problema preşedinţiei Consiliului UE, pe care Portugalia se pregăteşte să o preia începând din 1 ianuarie pentru şase luni.

Cu o populaţie de circa 10 milioane de locuitori, Portugalia a înregistrat de la începutul pandemiei până miercurea aceasta puţin peste 5.800 de decese cauzate de COVID-19.

 

Preşedintele Franţei, infectat cu COVID-19



Joi, Preşedinţia franceză a anunţat că Emmanuel Macron a fost testat pozitiv la coronavirus. Preşedinţia franceză a transmis că Macron şi echipa sa încearcă să identifice unde ar fi putut să se infecteze preşedintele.

Emmanuel Macron a participat la Consiliul European de la Bruxelles pe 10-11 decembrie. Programul său din ultima săptămână a mai inclus un prânz privat cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, prilej cu care i-a decernat Marea Cruce a Legiunii de Onoare.

Tot în această săptămână, Macron a avut dineuri de lucru cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precum şi cu premierii spaniol şi portughez. De asemenea, a fost văzut strângându-şi mâinile cu secretarul general al OECD, Angel Gurria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel