Presadă: "Tudorel Toader rămâne util Puterii, altfel s-ar fi descotorosit deja de el"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Senatorul USR Florina Presadă consideră că lipsa de cvorum de la şedinţa de plen de miercuri a Senatului demonstrează că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, rămâne în continuare "util" Puterii, în caz contrar PSD-ALDE ar fi renunţat la el aşa cum au făcut cu propriile guverne anterioare.

"Faptul că în acest moment PSD-ALDE nu au fost în sala de plen a Senatului pentru a dezbate moţiunea înseamnă evident că PSD-ALDE au nevoie de domnul Tudorel Toader, altfel s-ar fi descotorosit deja de dumnealui, aşa cum au făcut-o deja cu celelalte guverne, pe care chiar ei le-au votat. Domnul Tudorel Toader rămâne în continuare util Puterii şi vom vedea exact foarte curând. Noi am cerut în nenumărate rânduri demisia domnului Tudorel Toader, nu a vrut să o facă, am recurs la proceduri parlamentare, iată că suntem sabotaţi chiar în procedură parlamentară de dezbatere şi vot a unei moţiuni împotriva ministrului Justiţiei. Să nu uităm: domnul Tudorel Toader s-a pus în slujba a cel puţin unui om, Liviu Dragnea, în momentul în care a început să pună piedici numirii ca procuror european a Laurei Codruţa Kovesi", a susţinut Florina Presadă după suspendarea şedinţei de plen a Senatului.

Moţiunea simplă "Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader", iniţiată de PNL şi USR, care trebuia dezbătută de Senat, a fost amânată miercuri pentru a doua oară, din cauza lipsei de cvorum.

Ministrul Tudorel Toader a fost prezent în sala de plen şi i-a aşteptat pe senatori aproximativ 15 minute.

"Din totalul de 136 de senatori, până în acest moment şi-au înregistrat prezenţa doar 44 de colegi, număr insuficient pentru a desfăşura şedinţa plenului. Urmează ca moţiunea să o dezbatem săptămâna viitoare, luni. (...) Constatăm că nu avem cvorum. Şedinţa nu poate să se ţină", a anunţat senatorul PSD Claudiu Manda, preşedintele de şedinţă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel