Presa internațională relatează coșmarul ROMÂNILOR blocați la granițe: "Suntem epuizați și murdari"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Versiunea în limba germană a site-ului Euronews relatează despre coșmarul românilor care au vrut să se întoarcă din Marea Britanie în România pentru a petrece sărbătorile, dar au rămas blocați, ca urmare a schimbării regulilor de tranzit spre Franța odată cu descoperirea noii tulpini de coronavirus. 

Coșmarul celor blocați în portul Dover din Marea Britanie continuă. Chiar dacă frontierele cu Franța s-au redeschis miercuri seara, miile de persoane blocate la graniță trebuie să depășească următorul obstacol: testul rapid pentru Covid. 

Franța permite călătorilor cu rezultate negative ale testului Corona să intre în țară. 

Pe aeroportul Manston din Kent staționează mii de camioane direcționate acolo de poliția britanică.

Sunt de asemenea și sute de șoferi de camion din Germania printre cei care așteaptă, dar și un număr mare de muncitori de diferite naționalități printre care, români și polonezi care au plecat la drum cu gândul să ajungă acasă pentru a-și petrece sărbătorile. 

Muncitori români și copii mici, blocați în autocar de aproape cinci zile

 

Un grup de muncitori români și câțiva copii mici au rămas blocați în autobuze de cinci zile, relatează Euronews.

Mihaela Manetas este o bunică româncă din acest grup, ce a plecat în drum spre casă: "Este foarte, foarte greu. Suntem cu toții epuizați - și murdari. Fără duș, nimic."

Românul Alex Rudac mai are de parcurs o distanță de aproximativ 2.500 de kilometri până acasă cu propria mașină:"Suntem atât de aproape de intrare. Ar trebui să faceți ceva pentru a crește viteza de tranzit. Mă refer și la traficul cu feribotul", a spus acesta cu gândul că mesajul său va ajunge la autoritățile britanice. 

Deși granițele s-au redeschis, există încă probleme cu tranzitul. Mai puțin de o sută de vehicule au traversat miercuri seara granița, a declarat un purtător de cuvânt al portului Dover. În mod excepțional, portul vă rămâne deschis și de Crăciun. Călătorii sunt sfătuiți să nu vină în port fără să aibă testul covid asupra lor pentru că nu li se va permite trecerea. 

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Valean, a atribuit Franței responsabilitatea pentru haos, care a ignorat recomandările Comisiei Europene cu privire la închiderea frontierei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel