Presa britanică după moartea Reginei Elisabeta: „V-aţi făcut datoria, doamnă”, „Durerea este preţul pe care îl plătim pentru iubire”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Prima pagină a ediţiilor de vineri ale principalelor publicaţii britanice exprimă durerea pentru moartea Reginei Elisabeta a II-a şi recunoştinţa pentru cei 70 de ani de domnie, transmite EFE.

„Iubita noastră regină a murit”, scrie cu litere de-o şchioapă tabloidul Daily Express, cuvinte care însoţesc un portret în alb-negru al suveranei.

Aceeaşi fotografie apare şi pe prima pagină a The Times, care optează pentru un titlu sobru - „Moartea reginei” - şi subliniază că „lumea o plânge pe iubita suverană”.

„Inimile noastre sunt distruse”, titrează Daily Mail, în timp ce The Sun îşi ia rămas bun de la suverană cu titlul „Mama naţiunii”.

 

„Durerea este preţul pe care îl plătim pentru iubire”



The Mirror a tipărit doar două cuvinte pe prima pagină - „Thank You” (Vă mulţumim) - care însoţesc un portret al reginei care ocupă întreaga pagină, iar The Daily Telegraph citează o frază faimoasă atribuită chiar reginei, decedată joi la vârsta de 96 de ani, la castelul Barmoral din Scoţia: „Durerea este preţul pe care îl plătim pentru iubire”.

„V-aţi făcut datoria, doamnă”, titrează tabloidul Daily Star, alături de una dintre cele mai faimoase fotografii, care înfăţişează o tânără Elisabeta a II-a în ziua încoronării sale, în 1953.

Aceeaşi imagine ilustrează şi prima pagină a ziarului The Guardian, care constată evenimentul istoric pe care îl reprezintă decesul reginei cu enunţul „Regina Elisabeta a II-a (1926-2022)”, acelaşi pe care l-a ales şi Financial Times.

 

Vezi și 

 

Regina Elisabeta a murit. Charles a devenit noul rege al Marii Britanii. Va trebui să-și aleagă un nou nume, din cele patru

 

În momentul în care Regina a murit, tronul a trecut imediat și fără ceremonie moștenitorului, Charles, fostul Prinț de Wales.

Dar există o serie de pași care vor trebui să fie parcurși pentru a fi încoronat rege.

Regina Elisabeta a murit. Ce nume va purta Charles, ca rege al Marii Britanii? Una dintre primele sale decizii este să decidă dacă va domni sub numele de Charles al III-lea sau va alege alt nume. 

De exemplu, prenumele bunicului său George al VI-lea era Albert, dar el a domnit folosind unul dintre numele de mijloc. Charles va putea alege oricare dintre cele patru nume ale sale - Charles Philip Arthur George.

Nu este singurul care se confruntă cu o schimbare a titlului nobiliar. 

Deși este moștenitorul tronului, prințul William nu va deveni automat prinț de Wales. Cu toate acestea, moștenește imediat celălalt titlu al tatălui său, Duce de Cornwall. Soția sa Catherine va fi cunoscută drept Ducesa de Cornwall.

Va exista și un nou titlu nobiliar pentru soția lui Charles, al cărei titlu complet va fi Queen Consort - consort este termenul folosit pentru soțul monarhului.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel