Preotul Cătălin Moroșan, în stare gravă. Teodosie, reacție ca urmare a valului de acuzații lansate de soția preotului

Narcis Popa |
Data publicării:

Teodosie a transmis un prim mesaj în situația generată de starea gravă în care se află pretul Cătălin Moroșan. Arhiepiscopul Tomisului a fost acuzat că preotul de la Constanța a fost în ultima perioadă foarte deprimat în urma deciziilor luate de înaltul prelat. De asemenea, soția preotului îl acuză pe Teodosie că nu se implică în transferul acestuia la o unitate medicală din București. 

Redăm mesajul transmis de IPS Teodosie: 

"In urma informatiilor aparute in spatiul public cu privire la starea de sanatate a pr. Catalin Morosan si acuzele aduse Inaltpreasfintitului Parinte Teodosie ca nu se implica pentru a facilita procedura de transfer a preotului la un Spital din Bucuresti, facem urmatoarele precizari:

- Arhiepiscopul Tomisului nu are competente medicale, motiv pentru care nu se poate pronunta in ce priveste actul medical, Inaltpreasfintia sa avand incredere ca echipa de medici care se ocupa de preotul Catalin Morosan va demara protocolul transferului la un spital din Capitala, daca acest lucru se va impune

- Ips Teodosie nu doreste sa influenteze actul medical deoarece acest lucru ar insemna o incalcare a legii, intrucat si ar depasi competentele. Conform Legislatiei in vigoare, transferul pacientului se poate face la solicitarea familiei, cu acordul spitalului in care este tratat si cu al unitatii medicale solicitate, prin proceduri reglementate de legislatia nationala in domeniul sanatatii si doar atunci cand transferul pacientului nu ar dauna starii de sanatate a acestuia. Orice alta intepretare este de natura sa intre in coliziune cu legislatia civila, dar si penala.

- Cu privire la informatiile prin care se prezinta opiniei publice faptul ca preotul in cauza ar fi fost demis din anumite functii administrative, facem precizarea ca acest aspect nu reprezinta o sanctiune aplicata parintelui, ci reprezinta dinamismul caracteristic din administratia bisericeasca, conform Statutului de organizare si functionare a Bisericii Ortodoxe Romane, misiunea principala a preotului fiind aceea de a sluji la sfantul Altar.

- Va aducem la cunostinta ca Arhiepiscopul Tomisului se informeaza permanent despre evolutia medicala a preotului Catalin Morosan, se roaga pentru acesta, dand dispozitie tuturor preotilor din subordine sa faca slujbe speciale pentru insanatosirea parintelui," a transmis Teodosie prin intermediul avocatului său, Adrian Cuculis. 

Starea preotului Cătălin Moroșan. De la ce a pornit totul

 

Cătălin Moroșan se află în stare gravă la spital după ce a băut antigel. Medicii se luptă de atunci să-i salveze viața, doar că recent soția preotului a venit cu o serie de acuzații. 

"Încercăm de 3 zile să facem transferul la un Spital de Specialitate din București al soțului meu Pr. Moroșan Cătălin dar ne luptăm cu morile de vânt,  avem piedici la transfer. Este dreptul meu și lupt pentru el dar Spitalul Județean de Urgență Constanța nu mi-l oferă. Rog să fie distribuită postarea mea", a scris femeia. 

De asemenea, au apărut numeroase speculații că barbatul ar fi încercat să-și pună capăt vieții supărat pe deciziile luate de IPS Teodosie, care i-ar fi afectat cariera. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel