Preotul Calistrat, acuzat că a bătut două femei: "Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în față la 500 de oameni?"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Părintele Calistrat
Părintele Calistrat

Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, a fost acuzat că a lovit două femei în curtea mănăstirii. Preotul are versiunea sa cu privire la cele petrecute.

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, apare pe o filmare lovind o femeie în curtea lăcașului de cult, de față cu mai mulți enoriași. În imagini se văd mai multe persoane în curtea Mănăstirii Vlădiceni la finalul unei slujbe, într-o ceartă generalizată. La un moment dat, se observă cum părintele se apropie de o femeie din spate, pe un fundal generalizat de vociferări, și o lovește cu pumnul sau palma dreaptă, femeia căzând la pământ.

Preotul Calistrat, acuzat că a bătut două femei

 

Într-o reacţie ulterioară pe care a avut-o la bzi.ro, părintele folosește un limbaj jignitor la adresa enoriașelor, insinuând că ar avea probleme psihice.

„E clar că erau pregătite ca drept dovadă că în momentul când m-am dus să vorbesc cu ele pașnic au luat-o cu isterie. Le-am explicat, conform legii, că nu fac corect ce fac: nu aveți voie să filmați, să tulburați cultul, să jigniți persoane. «Ei, știi tu, gunoiule, lege?», mi-au răspuns”, a povestit preotul Calistrat în emisiunea citată. 

„Au scos telefonul să mă filmeze. Când să i-l iau, cealaltă mi-a pus piedică și m-am dus cu genunchiul în trotuar. M-am ridicat, am împins-o pe aia de umăr, i-am luat telefonul din mână și l-am izbit jos, și i-am zis la paznic: dă-le afară!“, a explicat preotul Calistrat.

Preotul Calistrat: "Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în față la 500 de oameni?"

 

"Părerea mea e că sunt ușor deviante, în rest nu am nimic cu ele, sunt două suflete nevinovate. 

Dar când faci chestii premeditate obraznice, tu dorești să spurci imaginea mănăstirii, atunci e o obrăznicie. 

Mănăstirea noastră o cunoaște atâta lume, vin oameni de peste tot, și vii tu – o măciucă de asta isterică nemăritată – să faci teatru în față la 500 de oameni?", a replicat părintele Calistrat.

În plus, preotul susţine că este nevinovat, că a fost provocat de cele două femei, că el a fost împins şi a căzut. 

Poliția a demarat o anchetă în acest caz, după ce cele două femei au depus plângere miercuri seara, susținând că au fost ambele agresate de către preotul Calistrat Chifan. Mitropolia Moldovei și Bucovinei va ancheta la rândul ei cazul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel