Preoţii ortodocşi români, mesaj de solidaritate cu poporul francez și Biserica romano-catolică

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale și-a exprimat solidaritatea cu poporul francez, Biserica Romano-Catolică și Arhiepiscopia de Paris în urma incendiului izbucnit la Catedrala Notre-Dame din Paris.

„Suntem profund îndurerați de catastrofa care lovește capitala Franței”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Iosif în numele clerului și credincioșilor Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

„Este vorba despre un simbol asumat ca reper mondial, dincolo de apartenență religioasă sau de convingeri”.

„Martoră peste veacuri a construirii Europei Creștine, în toată complexitatea istorică și culturală”, a adăugat Mitropolitul Iosif despre Catedrala Notre Dame din Paris, „se topește acum sub povara flăcărilor necruțătoare”.

„Suntem alături de Biserica Romano-Catolică și de întregul popor francez în aceste clipe de mare durere, trăind anticipat și noi pătimirile Mântuitorului”.

„Catedrala Notre-Dame de Paris, construită pe parcursul a 182 de ani, este mistuită de flăcări. Câte un minut pentru fiecare an de sudoare și jertfă au pecetluit ireversibil reperul în jurul căreia s-a reconstruit Parisul”, a adăugat Mitropolitul Iosif într-un comunicat remis Agenției de Știri Basilica.

„Să nu uităm însă că puterea simbolului este dincolo de ziduri și șarpante!”

„Această tragedie trebuie să ne facă mai responsabili în a prețui valorile, câtă vreme sunt vii și prezente în mijlocul nostru”.

„Focul nemilos aprinde în noi conștiința  solidarității  creștinilor și a cetățenilor lumii întregi, deoarece suntem puternici și prin asumarea simbolurilor dincolo de vremelnicia lor”.

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă luni, 15 aprilie 2019, de flăcări, într-un incendiu puternic care a distrus celebrul monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel