Preot, jefuit în biserică: hoții i-au furat 1400 euro și telefonul mobil, după care l-au încuiat în interior

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un preot a fost jefuit în biserică, chiar înainte să înceapă slujba. Acesta a rămas fără 1400 euro și fără telefonul mobil. 

Preotul a fost jefuit într-o biserică din Napoli. Don Raffaele Del Duca a căzut victimă hoților în interiorul bisericii Sant'Antonio a Brancaccio din Torre del Greco (zona Napoli). 

„Era în jur de ora 7:00 și ca în fiecare dimineață deschisesem biserica și mă pregăteam de slujba de ora 9:00. În acel moment am fost blocat de două persoane cu fețele acoperite care m-au amenințat cu un cuțit,"  a povestit acesta. 

Preot jefuit în biserică: "Inițial le-am dat doar portofelul"

 

"La început – spune el – hoții, mi-au vorbit într-o italiană fluentă, care mă face să cred că nu sunt cetățeni ai Torre del Greco și mi-au cerut să le predau toți banii pe care îi dețin. Mi-am scos portofelul și l-am întins unuia dintre ei. Înăuntru erau doar 20 de euro: tot din acest motiv hoții, fără să folosească vreun cuvânt regional, specific zonei noastre, m-au rugat să mergem spre zona unde strângeam banii. Aici aveam toți banii strânși de la credincioși în zilele precedente, sumă care se ridica la 1.400 de euro. Mi-au luat banii, telefonul mobil, apoi m-au închis și au plecat”, a mai povestit preotul. 

Din întâmplare, în timp ce părăseau biserica, au întâlnit o nepoată a preotului, care desfășoară muncă voluntară și care chiar atunci trecea să-l salute pe unchiul ei. 

„Ea a tras primul semnal de alarmă – continuă preotul – și a alertat poliția care a ajuns la fața locului, în primul rând pentru a mă elibera”.

Agenții secției locale de poliție au analizat imaginile de pe sistemul de supraveghere video instalat pentru a proteja biserica din via Agostino Brancaccio. De asemenea, au cerut imagini video de pe camerele magazinelor aflate în zonă. 

Din câte se pare, prima vizionare a imaginilor ar fi oferit deja detalii care ar putea fi de interes pentru anchetă. Totuși polițiștii vor trebui să  muncească mai mult încercarea de a-i depista pe autorii jafului care a avut loc la biserică, relatează Il Messagero

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel