Premierul suedez, împortiva referendumului privind aderarea la NATO

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Prim-ministrul suedez, Magdalena Andersson, a declarat că instituția pe care o conduce nu intenționează să organizeze un referendum, dacă Parlamentul decide să dea curs unei cereri de aderare la NATO.

Suedia și Finlanda, odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia, au fost forțate să-și revizuiască convingerile că neutralitatea militară este cel mai bun mijloc de a le asigura securitatea națională. Ambele țări vor trebui să ia o decizie în următoarele săptămâni.

Andersson, prima femeie aleasă în funcția de prim-ministru al Suediei, a declarat că, în acest moment, un referendum este o idee neportivită și ”există o mulțime de informații despre securitatea națională care sunt confidențiale, așa că sunt chestiuni importante într-un astfel de referendum care nu pot fi discutate și fapte importante care nu pot fi puse pe masă”, anunță reuters.com.

La mijlocul lunii martie, este așteptat raportul Parlamentul Suediei privind revizuirea politicii de securitate. Partidul lui Andersson, social-democrat, se gândește dacă să renunțe la obiecțiile cu privire la aderarea la NATO.

În ultimul sondaj de opinie, realizat de Demoskop, publicat, pe 20 aprilie, în cotidianul Aftonbladet, a arătat că 57% dintre suedezi sunt în favoarea aderării la NATO, în creștere de la 51% față de luna martie. Anul acesta, în luna septembrie, Suedia organizează alegeri generale.

 

Sursă foto Facebook - Magdalena Andersson

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel