Premierul Mario Draghi anunță că vrea să redeschidă Italia. Data la care ar putea reveni totul la normal. Condiția minimă impusă de prim-ministru

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
mario draghi
mario draghi

Premierul Italiei, Mario Draghi studiază problema redeschiderii Italiei, relatează publicația Corriere. Conform planului lui Mario Draghi, pentru ca restricțiile să fie eliminate treptat, este nevoie ca mai întâi toți bătrânii Italiei cu vârsta de peste 70 de ani să fie vaccinați. 

Premierul speră că cifrele pandemiei din Italia vor permite primele redeschideri la sfârșitul lunii aprilie. O condiție esențială este asigurarea continuității în aprovizionarea cu vaccinuri și imunizarea tuturor celor peste 70 de ani. Lunile aprilie și mai vor fi cele mai dificile ale campaniei duse împotriva virusului. Pentru că Draghi nu mai vrea să rămână cu țara închisă, relatează Corriere.

Draghi ar fi cel mai hotărât decident politic de până acum dispus să redeschidă țara. În acest sens va avea o întâlnire cu Salvini în zilele următoare, unul din contestatarii restricțiilor din Italia, dar în același timp va continua să apere munca ministrului său al Sănătății, care în opinia sa este foarte activ și a luat decizii foarte bune până acum. 

Este adevărat că indicatorii arată o scădere a infecțiilor, dar statisticile indică încă un număr mare de decese și o stare de supraaglomerare în terapiile intensive. Speranța șefului executivului este că în curând cifrele îi vor permite să înceapă redeschiderile chiar înainte de sfârșitul lunii aprilie, măcar la nivel regional. Între timp, se acordă atenție campaniei de vaccinare.

Când se redeschide Italia. Condiția: punerea la adăpost a bătrânilor

Asigurarea țării înseamnă în primul rând adăpostirea întregii populații italiene cu vârste de peste 70 de ani. În acel moment, dacă datele o permit, se va studia planificarea  deschiderilor pentru școli și chiar licee: Draghi vrea să le permită tuturor elevilor să termine anul fizic, prin prezență la școală și nu în fața unui computer. Știe că va întâmpina o rezistență puternică, dar consideră că așa este corect să procedeze, deoarece este dureros să vezi condițiile în care generațiile mai tinere trăiesc de peste un an.

Pentru ca redeschiderea Italiei să fie cât mai rapidă succesul campaniei de vaccinare este decisiv și nu există nicio îndoială că faza inițială este decisivă. Și cea mai complicată. Vor fi două luni de foc. Apoi vor sosi alte vaccinuri și va fi momentul în care se va încheia cea mai grea parte a luptei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel