Premierul Ciucă spune că România e pregătită să accepte refugiați din Ucraina

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Premierul Nicolae Ciucă spune că România nu a primit încă solicitări pentru repatriere a românilor din Ucraina și că țara noastră este pregătită pentru a accepta refugiați.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că România poate primi un număr destul de mare de posibili refugiaţi din Ucraina.

Întrebat ce număr de refugiaţi ar putea primi România, el a răspuns: "Un număr destul de mare".

Premierul a arătat, cu privire la situaţia din Ucraina, că încă nu există o analiză cu instituţiile de specialitate.

"Toate aceste informaţii le primim din surse deschise şi în acest moment când discutăm nu am reuşit să avem încă o analiză cu instituţiile de specialitate", a spus Ciucă la Parlament.

Nu există solicitări de repatriere din partea românilor aflaţi în Ucraina

 

El a susţinut că nu există solicitări de repatriere din partea românilor aflaţi în Ucraina.

"Nu avem această solicitare. Există doar comunicatul MAE şi în funcţie de solicitări suntem pregătiţi să acţionăm ca atare, există pregătite măsuri astfel încât să putem să asigurăm sprijinul necesar unui flux de refugiaţi, inclusiv partea de repatriere. Până în acest moment nu avem nicio solicitare", a afirmat premierul.

Nicolae Ciucă participă la şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Duminică, Ministerul Afacerilor Externe a actualizat textul alertei curente de călătorie pentru Ucraina şi a transmis că "recomandă puternic cetăţenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina, manifestarea unei atenţii deosebite şi, de asemenea, să ia în considerare părăsirea teritoriului acestui stat cât mai curând".

De asemenea, MAE sfătuieşte cetăţenii români din Ucraina, inclusiv reprezentanţii mass-media, să fie vigilenţi, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure, să îşi ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcţie de situaţia de securitate din zonă şi să respecte reglementările stabilite de autorităţile ucrainene.

Totodată, recomandă cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Ucrainei să îşi notifice coordonatele prezenţei lor în Ucraina la misiunea diplomatică de la Kiev sau la oficiile consulare din Ucraina, folosind inclusiv site-ul https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel