Premierul Cîțu, mesaj de Ziua Justiției: Fără justiție independentă nu există democrație liberală

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Premierul Cîțu, mesaj de Ziua Justiției- Fără justiție independentă nu există democrație liberală
Premierul Cîțu, mesaj de Ziua Justiției- Fără justiție independentă nu există democrație liberală

Premierul Florin Cîțu a transmis, duminică, de Ziua Justiției, că fără o justiție independentă, eficientă și responsabilă nu poate exista democrație liberală consolidată, iar de când a fost instituită această zi s-au schimbat multe în România, prin munca celor care cred în valorile lumii libere.

„Fără o justiție independentă, eficientă și responsabilă nu poate exista democrație liberală consolidată. Din 1994, când a fost instituită Ziua Justiției, multe s-au schimbat în bine în România prin munca celor care au crezut și cred în valorile lumii libere”, a transmis premierul Florin Cîțu.

Acesta spune că România este acum un stat membru UE și NATO, racordat la valorile democrațiilor consolidate europene și în pragul unui proces masiv de schimbări economice, sociale și politice. „În acest context, reforma în domeniul justiției este un proces deja demarat de coaliția forțelor proeuropene, care conduce acum România. Nu va fi ușor. Sunt încă mulți care își doresc ca justiția să rămână ineficientă și controlabilă. Însă, alături de partenerii noștri instituționali la nivel european, suntem angrenați într-un proces de vindecare a justiției de răul care i-a fost adus în anii care au trecut”, a mai spus premierul.

Cîțu a avertizat că cine crede că poate opri procesul „inevitabil și ireversibil” al consolidării independenței și eficienței justiției nu a înțeles nimic din ultimii 30 de ani. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel