Premieră în Europa. Islanda are cele mai multe femei în Parlament

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:
Islanda are cele mai multe femei în Parlament
Islanda are cele mai multe femei în Parlament

Dacă unele state cred că politica este mai potrivită pentru bărbați, Islanda a schimbat toate calculele. Are primul Parlament din Europa, format majoritar din femei, potrivit rezultatelor finale de la alegerile organizate în acest weekend.

Islanda se bazează pe femei în politică. A decis la alegerile parlamentare din acest weekend. Dintre cele 63 de locuri din Althingi, 33 vor fi deţinute de femei, adică 52,3%, conform proiecţiilor bazate pe rezultatele finale ale votului de sâmbătă, scrie AFP, citat de Agerpres.

Astfel, nicio ţară din Europa nu a reușit să aibă un Parlament format cu femei în majoritate.  Până astăzi, doar Suedia înregistra  primul loc la țările cu cele mai multe femei parlamentar din Europa.

Conform unei statistici a  Uniunii Parlamentare Internaţionale, mai sunt  cinci ţări din lume au în prezent cel puţin jumătate dintre parlamentari femei: Rwanda (61%), Cuba (53%), Nicaragua (51%), precum şi Mexic şi Emiratele Arabe Unite (50%), relatează sursa citată. 

Femeile din Islanda au protestat pentru drepturi egale cu bărbații în 1975. Partidul care are majoritate în Parlamentul Islandei este Alianța de Stânga-Dreapta, aflat la putere de patru ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel