Predoiu anunță măsuri ALTERNATIVE recursului compensatoriu: „NU mai putem tolera starea de NESIGURANȚĂ!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cătălin Predoiu a anunțat, după dezbaterile din comisia juridică a Camerei Deputaților, că vor fi identificate o serie de măsuri alternative recursului compesatoriu, între care se numără creșterea numărului de locuri de detenție, îmbunătățirea spațiilor și consolidarea sistemului de probațiune.

Cătălin Predoiu a anunțat că va merge la CEDO pentru a explica de ce a fost aplicat recursul compensatoriu și care sunt măsurile alternative acestei legi: „Starea de siguranță a cetățenilor, securitatea cetățenilor români nu este de negociat și de discutat, vom explica de ce s-a ajuns aici și faptul că nu mai putem tolera această stare de nesiguranță, dar în același timp vom arata și ce urmează să facem în continuare".

Între măsurile care ar urma să fie aplicate în continuare se numără creșterea numărului de locuri de detenție, îmbunătățirea spațiilor și consolidarea sistemului de probațiune.

„În primul rând, creștem numărul de locuri de detenție și mai ales să îmbunătățim calitatea lor. Să facem o evidență clară a acelor spații, care nu prezintă condiții decente de detenție și să intervenim asupra lor. Este nevoie de un management, într-adevăr, mult mai aplicat în sistemul penitenciar cu privire la remedierea acestor condiții de detenție. În al doilea rând, să punem de picioare sistemul de probațiune, care, la ora asta, este mai mult formal decât efectiv, nu este eficient", a declarat ministrul Justiției în privința pașilor care vor fi urmați.

Între declarațiile lui Predoiu și ale lui Ludovic Orban nu au existat contradicții privind recursul compensatoriu.

„Întotdeauna. și premierul, și eu, și alți membri ai Guvernului am spus că vom aplica acest program de guvernare. Nu știu de ce s-a speculat pe această chestiune, poate pentru faptul că eu am subliniat reticența mea față de o ordonanță de urgență. Întotdeauna am spus că prefer o lege adoptată în Parlament, asta a spus și premierul întotdeauna și la învestitură, și după, chiar nu a fost nicio discuție", a spus sursa citată.

Pentru a preveni recidiva și pentru a integra deținuții eliberați din penitenciar, Predoiu anunță că va fi „pus pe picioare sistemul de probațiune".

„Guvernul deja a aprobat memorandumul de suplimentare a posturilor cu 615 inspectori de probațiune și personal auxiliar. Este un prim pas, nu s-a făcut de ani de zile", anunță ministrul.

Declarațiile au fost lansate după dezbaterile de marți din comisia juridică a Camerei Deputaților, cu privire la abrogarea recursului compensatoriu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel