Președinția Consiliului UE. Românii din diaspora, oportunități

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a dezvăluit ce oferă românilor din diaspora în contextul pregătirii României pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, susține că este nevoie de experiența românilor din diaspora pentru organizarea evenitmentelor care se vor desfășura în perioada în care România va prelua președinția Consiliului UE. Mai mult, a dezvăluit și ce oportunități oferă oamenilor aflați în afara granițelor.

 "Avem nevoie de expertiza lor"

"Orice cetățean trebuie să simtă că face parte din acest proces și mai ales, orice cetățean român trebuie să simtă că este un cetățean european cu drepturi depline. De aceea mergem și în comunități mai mici și acest lucru cred că este un lucru pozitiv, un lucru extrem de constructiv. Mandatul României la Bruxelles trebuie să fie rezultatul unui dialog cu oamenii pentru a exprima acolo poziții ale oamenilor pe care noi îi consultăm.(...) Un lucru care este de asemenea extrem de interesant este să folosim expertiza românilor din afara țarii cu ocazia fiecărei vizite efectuate în străinătate, în alte state membre, am căutat să mă întâlnesc cu românii din afara țării, oferindu-le posibilitatea într-un spațiu dedicat portalului nostru de internet să vină cu idei, cu perspectiva lor asupra priorităților noastre și mai ales asociațiile românești din afara țării au posibilitatea să propună evenimente care să fie organizate în marja președinției. Am avut foarte multe aplicații de la asociații românești din afara țării și m-aș bucura, așa cum am, decis să avem evenimente în toate zonele din țară, să avem evenimente în câtr mai multe state membre organizate de românii din afara țării pentru că avem nevoie de expertiza lor", a declarat Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel