Președinția Consiliului UE. Cât ne COSTĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Bucureştiul este pentru următoarele șase luni, locul în care vor avea loc foarte multe dintre evenimentele Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. 

Asta înseamnă că delegaţiile străine vin aici să lucreze împreună cu partea română, pentru diferite dosare europene, scrie Digi24. Dar, întâlniri legate de Preşedinţia noastră vor fi şi la Bruxelles şi în alte oraşe.

Ce înseamnă din punct de vedere logistic organizarea şi susţinerea unei responsabilităţi cum este Preşedinţia la Consiliul UE? Înainte de orice, bani. Bugetul aproximativ calculat de România este de 75 de milioane de euro.

Prin comparaţie, preşedinţia Poloniei a costat 114 milioane de euro.

Citește și LOVITURĂ la nivel înalt primită de Liviu Dragnea

Pe ce se cheltuie aceşti bani? Pentru organizarea de întâlniri formale şi informale la Bruxelles și în România, organizarea de evenimente culturale, dar şi pentru ehipele de securitate şi personal local de legătură pentru delegaţiile străine, care să vorbească fluent engleză şi franceză, mai scrie sursa citată.

Exerciţiul pe care România îl face în primele șase luni din an va influenţa şi cetăţenii României. Indiferent dacă sunt sau nu implicaţi direct în exercitarea preşedinţiei, românii vor simţi efectele deciziilor luate în Consiliul Uniunii Europene, sub medirea ţării noastre.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel