Prăpăd în mai multe județe din România. Vijelia puternică a doborât zeci de copaci și a smuls mai multe acoperișuri

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Prăpăd în mai multe județe din România. Vijelie puternică a doborât zeci de copaci și a smuls mai mulți acoperișuri
Prăpăd în mai multe județe din România. Vijelie puternică a doborât zeci de copaci și a smuls mai mulți acoperișuri

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări nowcasting Cod roşu de averse şi vijelie puternică pentru localităţi din judeţele Braşov, Covasna, Botoşani, Suceava şi Iaşi, valabile până la ora 21:30.

Potrivit meteorologilor, până la 21:30, în judeţul Covasna, în Baraolt, Brăduţ, Vâlcele, Belin, Hăghig, Vârghiş, Aita Mare, şi în judeţul Braşov, la altitudini de peste 1.800 de metri, precum şi în localităţile Făgăraş, Feldioara, Rupea, Hoghiz, Dumbrăviţa, Hălchiu, Şinca, Recea, Mândra, Voila, Racoş, Jibert, Apaţa, Şercaia, Comana, Hârseni, Homorod, Măieruş, Părău, Ungra, Şoarş, Lisa, Crizbav, Ormeniş, Beclean, Şinca Nouă, Augustin, Ticuşu se vor semnala: vijelie puternică cu rafale de peste 90 km/h, grindină de dimensiuni medii şi mari, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale ce vor depăşi 35 l/mp.

Fenomene similare se vor semnala, până la 21:40, şi în mai multe localități din Botoşani, din judeţul Suceava și din judeţul Iaşi.

 

Acoperișuri și balcoane au fost distruse de vânt



Vijeliile au făcut ravagii în două orașe din Hunedoara. Acoperișuri și balcoane au fost distruse, un stâlp de electricitate a fost rupt și două mașini avariate. Aproximativ 60 de metri pătrați din acoperișul unui bloc din Lupeni a fost luat de vânt şi a căzut peste 2 autoturisme.

Acoperișul unei case, din comuna Tătăruși, județul Iași, a fost luat de vânt. ISU anunță că intervine doar Seviciul Voluntal pentru Situații de Urgență al municipiului Iași. De asemenea, în Boșteni, Pașcani, un copac a căzut peste o locuință. În cauză intervine un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În municipiul Iași, strada Butnari, elemnente de tencuială ale unui balcon riscă să se desprindă. Intervine un echipaj cu autoscara ISU.

 

Monumentele funerare, scoase din pământ în Gorj

 

Furtuna de joi seară a scos monumentele funerare din pământ în localitatea Stănești din județul Gorj, după ce un arbore din curtea cimitirului a fost doborât de vântul puternic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel