Prăjitură fabuloasă din prune și ricotta: fără făină și fără praf de copt. Se va terminat instantaneu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prăjitură fabuloasă din prune și ricotta, fără făină și fără praf de copt. Se va terminat instantaneu. Sursa - pixabay.com
Prăjitură fabuloasă din prune și ricotta, fără făină și fără praf de copt. Se va terminat instantaneu. Sursa - pixabay.com

Tarta cu prune și ricotta este o capodoperă culinară, deoarece aluatul este moale și suculent. Desertul nu conține nici făină și nici praf de copt.

Desertul este perfect pentru a fi servit la micul dejun, împreună cu o cană de lapte fierbinte. De asemenea, este ideal să fie servit și ca o gustare ușoară sau pentru a încheia masa de cină.

Cu siguranță, le va plăcea enorm și copiilor, care vor aprecia fructele și le vor mânca de bunăvoie. Pregătirea tartei este extrem de ușoară.

Timp de preparare -15 minute, timp de gătire - 35-40 minute, timp total - 55 minute, porții - 6 felii, calorii - 197 pe felie.

 

Ingrediente:

250 grame de ricotta ușoară,

50 grame de griș de grâu,

50 grame amidon de porumb,

90 grame de unt topit + 5 grame pentru tigaie,

15 grame de migdale tocate,

8-9 prune proaspete,

1 ou.

 

 

Pregătirea tartei

 

Pentru început, turnați untul într-un castron, adăugați grișul și amidonul de porumb și amestecați cu o spatulă. Apoi urmează ricotta și oul. Amestecați până obțineți un aluat consistent, de culoare galbenă.

Budincă de orez, un desert bogat și foarte cremos. Vezi rețeta pas cu pas a bunicii, cu un ingredient secret

Desfaceți prunele în jumătăți și eliminați sâmburii. Puneți prunele într-un castron, adăugați puțină miere sau alt îndulcitor și lăsați-le temporar deoparte.

Între timp, ungeți, cu unt, o formă rotundă, cu diametrul de 18 centimetri. Pe fundul tăvii așezați migdalele mărunțite, apoi prunele. Distribuiți peste prune aluatul.

Quenele - din cartofi, șuncă și brânză. Rezultatul acestor găluște îi va impresiona pe toți. Rețeta pas cu pas

Tarta se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 35-40 de minute, la o temperatura de 170°C. La final, faceți testul cu scobitoarea. Dacă este gata, răsturnați prăjitura pe o farfurie și  așteptați să se răcească. Poftă bună!

 

Vezi si:

 

Plăcintă senzațional de bună și ușor de preparat: ai nevoie de trei mere și un pahar de nuci. O vei face mereu

 

Plăcinta cu mere și nuci este perfectă pentru a fi servită în orice moment al zilei și va oferi o notă crocantă și irezistibilă. Se face atât de ușor încât o poți pregăti în fiecare zi și îți va lua doar aproximativ zece minute.  

Iată ingredientele pentru 30 de porții a câte 120 de calorii fiecare:

Pentru cremă: 

2 linguri de suc de lămâie,

1 linguriță de scorțișoară,

3 mere.

 

Pentru aluat:

100 de grame de îndulcitor cu stevia,

10 grame praf de copt,

300 de grame de făină,

1 plic de zahăr de vanilie,

200 ml lapte,

1 pahar de nuci,

120 ml ulei,

4 ouă.

 

Metoda de preparare

 

Merele se curăță, se scoate cotorul și se taie cuburi. Merele se pun într-un bol și se adăugă scorțișoara și lămâia. Acum lăsați merele deoparte și ocupați-vă de aluat.

Luați un castron și puneți ouăle. Adăugați îndulcitorul și mixați ingredientele cu un mixer electric. Trebuie să obțineți un amestec limpede. 

Pizza la tigaie, cea mai tare rețetă - iese exact ca cea făcută la cuptor

Adăugați, apoi, laptele și uleiul și amestecați bine. Ulterior se integrează zahărul de vanilie, praful de copt și faina cernută. 

Odată ce aluatul este omogen, adăugați nucile măcinate grosier și merele. Se amestecă bine cu o spatulă și apoi se transferă aluatul într-o tavă pătrată, unsă cu unt.

Tort de vafe: Rețeta rapidă și ușoară, ca atunci când erai copil

Dați plăcinta la cuptor și lăsați-o să se coacă la 170 de grade pentru 30 de minute. Când plăcinta cu mere și nucă este gata, o scoateți din cuptor și o lăsați să se răcească la temperatura camerei. Apoi o puteți decora cu zahăr pudră și servi. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel