Povestea lui Alin, protestatarul de doar 13 ani care i-a EMOȚIONAT pe jandarmi: A venit să-l ia acasă bunica bolnavă de cancer

Liviu Ludovic / 1 apr 2021, 14:58 Salveaza PDF Comentarii

Printre protestatarii care au ieșit în stradă la Galați s-a aflat și un băiat de 13 ani. Povestea lui Alin, așa cum i-au spus cei de la Jandarmeria Galați, pentru a nu-i face cunoscută identitatea, a devenit virală pe rețelele de socializare. 

"Printre protestatarii de ieri s-a aflat și un tânăr de numai 13 ani. O să îi spunem Alin, pentru a nu îi face cunoscută identitatea.

Alin a venit la protest însoțit de niște prieteni, așa cum le spune el. Noi o să le spunem cunoștințe. Termenul de prieten presupune mult mai mult. Pe la ora 19:00, Alin a ajuns pe Platoul din fața Prefecturii Galați, locul de întâlnire al manifestanților. Aici a început să strige, să scandeze și să se manifeste. Jandarmii l-au văzut că este mult prea tânăr și au mers să vorbească cu el. Atunci, Alin a băgat mâna în buzunarul drept și nu a vrut să o mai scoată, atunci când i s-a cerut. Ceva era suspect. Când i-au pipăit hainele, jandarmii au observat că, de fapt, el ascundea un briceag cu lama de 10 cm.

A fost scos din mulțime și dus la mașina jandarmeriei. Am zis să îi sunăm părinții, numai că Alin nu avea mamă, iar tatăl îl părăsise. Un timp nu a vrut să ne spună unde stă și cine are grijă de el, pentru că era destul de bine îmbrăcat. După câteva minute s-a decis să vorbească. Locuia cu bunicii.

Am sunat bunica, iar când a aflat isprava nepotului, femeia nu a mai putut să își stăpânească lacrimile. I-am spus să se calmeze, că nu se va întâmpla nimic, doar că o așteptam să vină să ia băiatul", se arată într-o postare a Inspectoratului Județean de Jandarmi Galați.

Bunica le-a spus că este un copil bun, într-un anturaj nefericit

 

"Într-o fugă a ajuns bunica la Prefectură, acolo unde o aștepta nepotul și jandarmii. Cu lacrimi în ochi ne-a spus că este un copil bun, doar că stă într-un anturaj nefericit. Aici i-am dat perfectă dreptate. Ne-a emoționat însă atunci când bunica și-a dat jos căciula de pe cap. Nu mai avea păr. Am stat să ne gândim 5 secunde și am realizat că femeia are cancer. Atunci ne-a spus că astăzi venise de la chimioterapie. Parcă s-a prăvălit cerul pe noi. Ne-am uitat unii la alții și am tăcut, ascultând vorbele printre suspine ale bunicii.

Alin nu mai spunea nimic, doar se scuza. Bunicii i-am dat o sticlă de apă și i-am spus să se liniștească că nu se va întâmpla nimic cu băiatul.

La plecare, i-am spus lui Alin că singura lui șansă de a răzbate în viață este doar școala și nimic altceva. I-am mai promis că ne vom interesa de situația lui școlară, pentru că este păcat ca un copil atât de tânăr și cu un viitor în față să apuce pe căi greșite.

Cei doi nu aveau bani să ajungă acasă

 

Am condus-o pe bunică și nepot pentru a pleca spre casă, însă ne-a spus că nu are bani să ajungă. Colegul nostru, locotenentul Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați, i-a chemat un taxi și i-a plătit drumul până acasă, dar nu înainte de a-i promite bunicii că va merge să se intereseze de situația școlară a băiatului, pentru a-l duce pe drumul cel bun. Ne-a spus că nu a făcut un gest deosebit, a fost ceva normal, firesc, izvorât din suflet, pentru că are copii și își dorește ca fiecare copil să răzbată în viață.

Aceasta a fost o poveste de la protestul de aseară, 30 martie, din Galați. Ca Alin sunt și alți copii, însă trebuie să le fim alături și să nu îi lăsăm să pice în păcat. Îl felicităm și pe colegul nostru pentru gest și chiar vrem să îl ajutăm pe acest copil să reușească în viață. Bunica și bunicul său nu îi vor fi o veșnicie alături.

Jandarmeria Galați, cu siguranță, pentru fiecare! Suntem la datorie!", este povestea relatată pe contul de Facebook al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos" din Galați.

Printre protestatarii de ieri s-a aflat și un tânăr de numai 13 ani. O să îi spunem Alin, pentru a nu îi face cunoscută...

Posted by Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați on Wednesday, March 31, 2021

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy