Critici de la Berlin pentru Vâlcov: Nu mi-am putut imagina

StiriDiaspora Team / 4 sep 2018, 08:55 Salveaza PDF Comentarii

Bernd Fabriţius, împuternicit al guvernului de la Berlin pentru minorități naționale, spune că ceea ce a făcut consilierul Darius Vâlcov este de neacceptat. Darius Vâlcov l-a comparat pe președintele Klaus Iohannis, minoritar german, cu Hitler. Fabrițius spune că postarea este atribuită unui reprezentant al guvernului român și al partidului de guvernământ în lipsa unei delimitări clare.

„E o acţiune inacceptabilă. Vă spun sincer, nu mi-am putut imagina că după postările domnului fost ministru Pop, după explicațiile doamnei ministru Vasilescu, după declarațiile ministrului de Externe al României în legătură cu vizita ministrului de Externe al Germaniei, în care el a dezavuat aceste poziții, să se repete chiar din anturajul premierului, de la dl consilier de stat, care e consilierul principal al premierului, o asemenea postare. Nu mi-am putut imagina să se continue denigrarea unei minorități naționale, a germanilor din România, în acest mod.

Ma îngrijorează profund acest fapt, deoarece această poziție de calomniere a ajuns la un nivel atât de larg, încât nu pot exprima altceva, se atribuie guvernului și partidului de guvernământ, atâta timp cât nu se delimitează foarte clar. Mă miră foarte mult că premierul României, doamna Dăncilă, până acum încă nu a luat nicio poziție față de domnul consilier de stat și poziția lui. Din câte știu, domnul președinte al Senatului, Tăriceanu, până acum nu a luat nicio poziție față de declarațiile preşedintelui Comisiei de educație din Senat.

În această situație pot numai să constat ca această poziție denigratoare pentru întreaga minoritate germană trebuie atribuită Guvernului și partidului de guvernământ, până când acesta nu se delimitează. Regret să constat că acum Guvernul și Parlamentul, care susțin această poziție, prin această prezentare largă a calomniilor, pierd calitatea de partener de dialog în contextul democraților în Europa”, a spus reprezentantul german.

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy