POST-BREXIT. Permisul de conducere şi asigurarea auto. Ce trebuie să ştie românii care călătoresc în Marea Britanie

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a transmis informaţii privind Folosirea și preschimbarea permiselor românești și britanice după Brexit şi regulile privind asigurarea auto pe teritoriul Regatului Unit.

"#AfterBREXIT  #PermisulDeConducere

Condițiile de călătorie în Regatul Unit s-au schimbat începând cu 1 ianuarie 2021. Iată ce trebuie să știe despre Permisul de conducere și asigurarea auto cetățenii români care vor veni în UK ca turiști sau în vizită la prieteni sau familie.

Permisul De Conducere

Folosirea și preschimbarea permiselor românești și britanice sunt posibile în continuare, având în vedere că și România și Regatul Unit sunt semnatare ale Convenției de la Viena 1968 privind traficul rutier.

Autoritățile din Regatul Unit nu solicită obținerea unui permis internațional de conducere pentru deținătorii de permise românești, care se deplasează în scop turistic în această țară.

Citeşte şi: POST-BREXIT. Mai e valabil cardul european de sănătate? Ce medicamente pot lua românii în deplasările în Regatul Unit? Ambasada RĂSPUNDE

Cetățenii români care călătoresc spre România în baza unui permis britanic, vor trebui să se intereseze punctual cu privire la condițiile de utilizare în calitate turistică a permisului britanic prin statele tranzitate, până la intrarea în România, unele state solicitând de la 1 ianuarie 2021 prezentarea unui permis auto internațional.(https://www.gov.uk/driving.../international-driving-permit).

Asigurarea Auto

Asigurarea auto este obligatorie pe teritoriul Regatului Unit.

Începând cu data de 1 ianuarie 2021 este necesară prezentarea dovezii asigurării.  Recomandăm contactarea asiguratorului dvs. înainte de călătoria în Regatul Unit, pentru a vă asigura că dețineți documentele necesare", a transmis Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel