Portugalia. Român, DESPĂGUBIT cu 14.000 de euro pentru condițiile din închisoare. "Era frig și n-am primit tratament stomatologic"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marți, statul portughez, la plata a 14.000 de euro cetățeanului român Ionut-Marian Badulescu, pentru tratament inuman în timpul detenției sale în închisoarea din Porto.  

CEDO a considerat că supraaglomerarea și condițiile în care a fost închis românul într-un penitenciar din Porto, între 2012 și 2019, "constituie un tratament degradant pentru deținuți”.

Decizia, care poate fi atacată cu recurs, a fost adoptată în unanimitate și stabilește că a fost încălcat articolul 3 din Convenția privind drepturile omului, care se referă la "Interzicerea tratamentului inuman sau degradant", a fost încălcat.

Românul a primit o despăgubire de 14.000 de euro

 

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dispus, marți, ca statul portughez să plătească o despăgubire de 14.000 de euro cetățeanului român.

"Curtea a constatat că închisoarea din Porto a fost supraaglomerată pe toată perioada în care Bădulescu și-a ispășit pedeapsa și că avea alocat mai puțin de trei metri pătrați de spațiu în celulă”, se arată în decizia CEDO, citată de publicația Jornal I.

Deținutul "a fost supus unei privări severe care a depășit nivelul inevitabil de suferință inerent detenției, constituind astfel un tratament degradant”, a motivat instanța.

DOCUMENT! Descarcă de aici decizia CEDO

Ionuț Marian Bădulescu a executat o pedeapsă de șase ani și jumătate pentru furt. El a mers la CEDO unde a susținut că celulele erau supraaglomerate, insalubre, foarte friguroase în timpul iernii și foarte fierbinți vara. În plus, românul susține că a primit tratament stomatologic cu întârziere, considerând că a fost ținta unui tratament inuman și degradant.

Penitenciarul are o capacitate de 686 de deținuți, dar între decembrie 2012 și sfârșitul anului 2016 au existat, în medie, peste 1.100 de deținuți, potrivit datelor colectate de instanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel