Portugalia. Mai mulți moldoveni, exploatați pe câmpurile agricole. Oamenii nu sunt plătiți și au rămas și pașapoarte

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Portugalia. Mai mulți moldoveni, exploatați pe câmpurile agricole. Oamenii nu sunt plătiți și au rămas și pașapoarte
Portugalia. Mai mulți moldoveni, exploatați pe câmpurile agricole. Oamenii nu sunt plătiți și au rămas și pașapoarte

Mai mulți moldoveni, care au mers la munci agricole în Portugalia, ar fi ajuns să fie exploatați pe câmpurile portugheze. Oamenii nu ar fi plătiți și nu se pot nici măcar întoarce acasă, deoarece le-ar fi fost luate pașapoartele. 

„O cantoră de șmecheri, alde lucru legal, l-au dus pe frate-meu în Portugalia, l-au lăsat pe dealuri la harbuj (de muncit muncește) unde nu-l plătesc și i-au luat și pașaportul pe care nu și-l poate întoarce deja de 7 zile. Cine știe ce să fac in așa situație? Omul vrea înapoi acasă. Ați trecut prin așa momente, cum procedez? La urma urmei, cheltuielile de drum le acopăr, deși ar trebui să-l plătească acolo per zi. Nu făceam atâta panică, dacă nu arăta atât de trist și disperat. Mulțumesc”, este mesajul de pe Facebook al lui Ronin Terente.

Ambasada Republicii Moldova la Lisabona a întreprins demersuri pe lângă autoritățile portugheze pentru demararea unor anchete referitoare la cele sesizate, privind situația cetățenilor moldoveni. „Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile portugheze au inițiat o anchetă. În acest context, MAEIE informează că este continuată monitorizarea situației pe cazul raportat, precum și asigurată menținerea dialogului cu autoritățile locale, ambasada fiind plenar pregătită pentru acordarea asistenței consulare dacă situația o va impune”, relatează tv8.md.

„Numărul de urgență constituit: +351 961 929 964. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene invită persoanele care dispun de informații despre potențiale victime ale traficului de ființe umane din străinătate, să sesizeze cea mai apropiată secție a poliției locale, misiunea diplomatică a Republicii Moldova, precum și Comitetul Național pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane, pentru asigurarea inițierii procedurilor de repatriere a persoanelor afectate”, menționează într-o notă informativă Ministerul de Externe de la Chișinău.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel