Portalul fiscal online oficial al Germaniei este acum disponibil în limba engleză

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

În Germania, procesul de depunere a impozitelor poate fi acum mai accesibil pentru vorbitorii de limba engleză, o veste bună pentru cei care s-au confruntat cu dificultăți în traducerea formularelor oficiale online. 

ELSTER, portalul online al Germaniei pentru auto-raportarea impozitelor, a fost recent lansat și în limba engleză.

”ELektronische STeuerERklärung” sau declarația fiscală electronică, este principalul portal oficial de depunere a impozitelor online în Germania. Până acum, acest serviciu era disponibil exclusiv în limba germană, ceea ce a creat dificultăți pentru cei care nu vorbesc această limbă nativ.

Ce trebuie să știe cetățenii

 

Cu această actualizare, vizitatorii paginii web ELSTER au acum posibilitatea de a accesa versiunea în limba engleză a site-ului. Cu toate acestea, trebuie menționat că traducerile sunt realizate automat prin DeepL (n.r un serviciu de traducere automată), ceea ce poate duce la unele incoerențe sau neclarități în traducere.

Chiar dacă ELSTER în limba engleză reprezintă un pas înainte pentru accesibilitatea procesului fiscal în Germania, există și anumite limitări. De exemplu, paginile de instrucțiuni detaliate și videoclipurile explicative sunt încă disponibile doar în limba germană. Acest lucru poate constitui o provocare pentru cei care nu vorbesc foarte bine limba germană. 

Toți cei care au obligația de a plăti impozite în Germania pot beneficia de acest serviciu, inclusiv independenții, lucrătorii independenți și cei cu venituri suplimentare. De asemenea, angajații cu normă întreagă și cu normă parțială pot opta să folosească ELSTER pentru a solicita rambursări de impozite sau pentru a accesa anumite ștergeri fiscale.

Pentru a folosi ELSTER, este necesar să vă creați un cont, care implică deținerea unui permis de ședere cu o funcție eID activată.

Este important de menționat că termenul limită de depunere a impozitelor a fost prelungit în perioada pandemiei Covid-19, astfel încât contribuabilii au mai mult timp să-și completeze declarațiile pentru veniturile din 2023. Cu toate acestea, în anii următori, termenele vor reveni la normal, iar declarațiile pentru anul 2024 vor trebui depuse până la 31 iulie 2025.

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel